Aquarel

Aquarel

Een aquarel is een schilderij met transparante waterverf geschilderd met een met water verdunde dekkende, transparante of vlekkende waterverf op aquarelpapier. Dit speciale papier wordt geleverd met een specifiek voor werken met aquarel bedoelde dikte en structuur.

Er is bij aquarelpapier keuze uit een gladde, matte of ruwe textuur. Bij de ‘nat-in-nat’-techniek wordt de verf opgebracht nadat eerst het papier is bevochtigd waardoor de verf op verrassende wijze kan vervloeien.

Voor veel mensen is de charme van de aquarel dat het resultaat nooit 100% tevoren vaststaat. Dit komt door het soms nog onverwacht vervloeien van de natte verf in een wat onverwachte richting. Voor anderen is dit juist een reden om te kiezen voor aquarel maar juist voor meer staande verfsoorten zoals acryl of olieverf.

Wat zonder meer een voordeel van aquarel genoemd mag worden is dat er maar weinig materiaal voor nodig is dat gemakkelijk mee te nemen is. Dat zorgt er voor dat aquarel een heel geschikte techniek is om ergens buiten in de open lucht uit te oefenen. Het meeslepen van een grote kist olieverf of acryl gaat in de praktijk namelijk al heel snel vervelen.

Een speciale website, volledig gewijd aan aquarel en de verschillende aquareltechnieken vindt u HIER. . Ook die site is onderdeel van het Mainport Art Netwerk, net als deze site.

Leave a Reply

Maak NU kennis met het geld van de toekomst
Zoek op deze site