Afvallen voor drukke mensen

Geschatte leestijd: 3 minuten

afvallenAls we al willen vallen dan zullen we een aantal patronen in ons leven moeten veranderen. Eigenlijkheid moet we er echt voor gaan om de boel radicaal aan te pakken. Maar ik heb het zo druk, is dan vaak de reactie. Wel, het is heel simpel. U kunt het nooit zo druk hebben dat u geen mogelijkheid hebt om af te vallen. Maar u moet het wel een zekere prioriteit geven.

In feite dient u het afvallen net zo te benaderen als uw drukke bezigheden. Dus u gaat er volledig voor en mislukken doen we niet aan. We gaan door totdat we het doel bereikt hebben. En als u dan net zoveel tijd besteedt aan het afvallen als aan uw werkzaamheden dan is er geen enkele reden waarom u met afvallen n iet net zo succesvol kunt worden.

Belangrijk als u wat af wilt vallen is dat u moet begrijpen dat daarvoor een verandering van uw lifestyle absoluut noodzakelijk is. Het gaat daarbij meestal echt niet om allerlei drastische maatregelen maar juist om kleine dingen die met elkaar samen een flinke verandering tot stand kunnen brengen. En dat zal u een goed gevoel geven wat u weer zal motiveren om meer tot stand te brengen. Ook in uw drukke job overigens.

Probeer allereerst om elke drukke dag toch een vorm van beweging te vinden. Het is van belang dat u elke dag tenminste iets doet. Het mooiste is een vorm van beweging die u echt leuk vindt. Of wissel regelmatig van activiteit voordat deze u echt gaat vervelen. Het beste is vaak om uw fysieke activiteiten ergens vroeg in de ochtend te plannen. Maak een dagelijkse planning en plan uw beweging daarbij in.

Het mooie van bewegen in de vroege ochtend is dat het de hele verdere dag een goed gevoel geeft. En u heeft als u ’s avonds moe van het werken thuis komt geen alibi om het niet te gaan doen.

Een belangrijke stap is om zoetigheid te verbannen uit uw dagelijkse dieet. Als u eenmaal planmatig aan het oefenen bent is het tijd om ook eens naar uw voeding te gaan kijken. Het eerste wat u moet doen is het vervangen van alle junkfood door gezonde zaken als groenten en fruit. U bent gewend aan planning in uw drukke bestaan, maak daarom ook een planning voor wat u dagelijks gaat eten.

Zijn er op uw werk geen mogelijkheden om gezond te eten dan moet u zelf iets gezonders meenemen. Dan kunt u in elk geval vasthouden aan uw dieet. Een groot probleem is het eten van snacks. Veel bedrijfskantines en dergelijke leveren die volop en daar zit je dan met je broodje rauwkost tussen de uitgebreid snackende collega’s. Thuis heeft u volop alternatieven, bijvoorbeeld met allerlei noten en zaden die ook voor een hartige hap kunnen zorgen maar die stukken gezonder zijn.

Iets wat ook voor drukke mensen haalbaar is, is het drinken van minimaal acht glazen water per dag. Water is een belangrijk iets als we gezonder willen gaan leven. Het voorkomt een hongergevoel, zorgt voor een goede stofwisseling, het werkt verfrissend en het allermooiste is, dat het ook nog eens nul calorieën beva.t.
U kunt dus zoveel drinken als u maar wilt. U zult van het drinken van water in elk geval geen gram aankomen. Probeer bij elke maaltijd een glas te drinken en het liefst ook nog eentje vlak voor u gaat eten. Dat tempert het hongergevoel en u zult daardoor minder en langzamer eten.

Beperk de calorieën.
Een laatste tip om gewicht te verliezen is om het aantal calorieën dat u naar binnen werkt met 300 te verminderen ten opzichte van de hoeveelheid die u nam voordat u af ging vallen. Dat is niet veel en het is gemakkelijk te doen. Het verkleinen van de porties is vaak al voldoende om dit te bereiken.

Als u uw maaltijd in een paar seconden naar binnen werkt probeer dan met die ongezonde gewoonte te stoppen. Drinkt u een frisdrank bij uw maaltijd? Vervang die dan door gewoon drinkwater. Neemt u nog een toetje? Prima, maar zoek dan iets als een fruitsalade.

U zult er van versteld staan hoe effectief dit soort simpele dingen zijn als u gewicht wilt gaan verliezen. Zelfs als u het voor uw eigen gevoel veel te druk hebt om af te vallen.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht, met name qua bronvermelding.

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in Gewicht verliezen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.