Alternatieve brandstoffen zijn niet meer weg te denken uit het aanbod

Geschatte leestijd: 3 minuten

Alternatieve brandstoffen zijn niet meer weg te denken uit het aanbod

alternatieve brandstoffen hebben tegenwoordig de warme belangstelling van automobilisten om als een vervanging voor benzine te gebruiken. Er zijn veel redenen te bedenken voor deze voorkeur voor alternatieve brandstoffen. In het algemeen zijn alternatieve brandstoffen vriendelijker voor de leefomgeving. En ze kunnen helpen om het  probleem van het opwarmen van de aarde te verminderen.  Een probleem dat volgens vele geleerden almaar groeiende is.

Alternatieve brandstoffen

De kosten van het autorijden stijgen daarnaast met een verontrustende snelheid. Niet alleen de brandstof is duur. Maar het percentage dat de overheid op de ruwe prijs legt zorgt nog eens voor extra verhogingen.

Autorijden is duur

Autorijden is daarmee een zeer dure grap geworden. Dus iedere automobilist is op zoek naar manieren om geld te besparen op de brandstof voor zijn meest geliefde vervoermiddel. Wetenschappers ontwikkelen inmiddels alternatieve brandstoffen. Die zijn niet alleen goed zijn voor het milieu.  Maar ze zijn ook prettig voor de portemonnee van de consument.

De hoge prijzen helpen mee

Het aanbod aan nieuwe alternatieve brandstoffen lijkt dus  veel voordelen te hebben.  Mensen beginnen werkelijk  met een kijkje te nemen bij deze alternatieven voor het betalen  van astronomische benzine- en dieselprijzen.

Het helpt in elk geval het milieu

Consumenten kunnen deze alternatieve brandstoffen gebruiken voor zowel hun woning als voor in hun voertuig. Ze helpen in beide gevallen in elk geval het milieu ermee.  Volgens sommigen hard nodig om te voorkomen dat het straks in de winter net zo warm is als in de zomer…Maar ze helpen in elk geval evenzeer zichzelf en wel financieel.

Geen gebruik van ruwe olie

Grofweg kunnen we stellen dat een alternatieve brandstof niet wordt geproduceerd door gebruik te maken van ruwe olie. Het is een vorm van brandstof die conventionele diesel en benzine vervangen voor het aandrijven van onze vervoermiddelen. Alternatieve brandstoffen hebben een wenselijke efficiëncie als het om energieverbruik gaat. En ze bieden mogelijkheden voor het terugdringen van de verontreiniging. Ook bieden de verschillende overheden aanmoedigingen in de vorm van subsidies.

Pas op met politiek beloften

Ook lagere belastingen en accijnzen bij het gebruik van alternatieve brandstoffen moeten deze promoten. Wel zijn deze regelingen altijd een speelbal van de politiek. Dus ze komen en gaan en de situatie verandert regelmatig.

Ethanol, de oudste onder de alternatieve brandstoffen

Er zijn verschillende alternatieve brandstoffen bekend maar wellicht de langst bekende is ethanol. Ethanol wordt gemaakt van graan. Ofwel het komt gewoon van de boerderij. Ook prettig voor de boeren. Ethanol wordt dan ook wel graanalcohol genoemd. Er meer afvalproducten, bijvoorbeeld uit de suikerwinning, die geschikt zijn om naar ethanol omgezet te worden. En de techniek voor het vergisten van afvalstoffen lijkt ook mogelijkheden te bieden voor het omzetten in alternatieve brandstoffen.

Ethanol zou je bij de slijter kunnen kopen

De alcohol die gevonden wordt in alcoholische dranken is ook ethanol. Echter, de ethanol die gebruikt wordt als motor brandstof is denatureerd. Dit betekent dat er giftige stoffen aan zijn toegevoegd.  Waardoor men het niet meer drinken kan. Vergelijk spiritus waar men hetzelfde mee doet.

Volgens sommige vraagt het produceren van ethanol meer energie dan het teruggeeft. Voor een deel is deze bewering waar. Maar de techniek verbetert met de dag. Het moment dat het echt minder energie gaat kosten om ethanol te maken is niet ver meer weg.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer voor |Blij dat ik op water rij.~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links in en naar dit artikel blijven bestaan

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.