Autoresponders, een handige vorm van email

Geschatte leestijd: 2 minuten

autoresponders

autoresponders

U kent het wel: U vult ergens een formulier in op internet en na enkele seconden hebt u al een “persoonlijk” antwoord waarin staat dat uw bericht ontvangen is en dat u er binnenkort meer van zult horen. Dat antwoord is niet door een persoon van vlees en bloed geschreven en verzonden maar door zogenaamde autoresponders

Een autoresponder is een stukje software dat binnenkomende emails afvangt en beantwoordt. Maar daarnaast hebben autoresponders vaak de mogelijkheid om niet één antwoord te versturen maar een complete reeks. Die reeks kan dan bijvoorbeeld een online-cursus zijn of een gefaseerde gebruiksaanwijzing of tips voor uw product.

Het grote voordeel is dat we er als ondernemer geen omkijken meer naar hebben op het moment dat de autoresponders voorzien zijn van de te verzenden mailtjes. Alles gaat volledig geautomatiseerd. Dat het goed gebruiken van autoresponders dus veel tijd en dus geld scheelt moge duidelijk zijn.

Uit de marketing theorie is bekend dat een klant meestal pas tot bestellen van een product overgaat als dit product voor hem voldoende bekend is en gaat leven. Dat punt wordt bereikt op het moment dat hij 6 tot 7 keer aan het product herinnerd is of ermee geconfronteerd is. Met autoresponders is dat vaak gemakkelijk te bereiken omdat het verzenden van een dergelijk aantal emails volledig geautomatiseerd kan gebeuren.

Het is wel belangrijk dat u een dergelijke autoresponders alleen inzet op het moment dat u 100% zeker weet dat u hier toestemming voor hebt en dat u het dus ongestraft kan doen. Zorg er ook voor dat de ontvanger de ontvangst van email op elk gewenst moment kan stoppen want aan het opwekken van een flinke hoeveelheid irritatie bij uw potentiële klanten hebt u ook helemaal niets.

Kortom, autoresponders kunnen een krachtig hulpmiddel voor uw marketing worden.

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in autoresponders met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.