Bitcoin in ontwikkelingslanden is daar duidelijk de toekomst van het geld

Geschatte leestijd: 3 minuten

Bitcoin in ontwikkelingslanden is daar duidelijk de toekomst van het geld

Bitcoin wordt in een hoog tempo een onderdeel van het dagelijkse leven van veel mensen die wonen in wat we ontwikkelingslanden noemen. Bij deze landen is de eigen valuta vaak instabiel. Daarnaast is er in veel gevallen sprake van hyperinflatie. En blijkt Bitcoin in ontwikkelingslanden Bitcoin wel een oplossing te zijn voor de financiële zorgen van de inwoners. Eigenlijk zijn er vier redenen waarom men  Bitcoin in ontwikkelingslanden massaal omarmt. Laten we die vier redenen eens stuk voor stuk bekijken.

 

bitcoin in ontwikkelingslanden

2 – Je hebt bij Bitcoin in ontwikkelingslanden  geen bank nodig

In een meer ontwikkeld land is het betrekkelijk eenvoudig om aan een bankrekening te komen. Hetzelfde geldt voor een creditcard. Maar in landen die nog in ontwikkeling zijn is het vaak minder eenvoudig. Het is daar zeker geen wandelingetje naar de hoek van de straat wat het hier in het algemeen wel is. Kijken we naar Bitcoin in ontwikkelingslanden  dan kan iedereen zijn eigen bitcoins beheren. Het enige dat men nodig heeft is een wallet om het digitale geld veilig in op te slaan.

2 – Snel, goedkoop en zonder grenzen betalen

Met Bitcoin kun je elk geldbedrag naar iedereen in de wereld opsturen. En dat hoeft niet meer dan een paar minuten te kosten. Doe je hetzelfde via een bank dan moet je niet alleen direct al een aardig bedrag neerleggen aan provisie voor de bank maar het gaat vele uren duren. En is er sprake van vrije dagen dan kan daar zo een paar dagen bij komen. Het is niet vreemd als het geld er dan een dag of 3,4 over doet om ter plaatse te komen. Maken we gebruik van Bitcoin in ontwikkelingslanden  dan is er geen bank nodig. Maar sturen we het geld gewoon uit de eigen portemonnee naar de portemonnee van de ontvanger. Als we hun Bitcoinadres (zeg maar het rekeningnummer) hebben dan weten we voldoende.  Met een minuut of tien moet uw betaling de ontvanger wel bereikt hebben.

3 – Bitcoin kan door niemand gemanipuleerd worden

Overheden en banken kunnen het aanmaken van geld enorm sturen. Een overschot aan geld bijdrukken zorgt dan al snel voor een forse inflatie. Bij Bitcoin ligt het echter heel anders dan bij deze fiatgelden van de overheid. Bitcoin is een gedecentraliseerde munt zonder eigenaar. Dat betekent dat niemand gaat vertellen wat een ander in het netwerk moet gaan doen. Voor zover hij al weet wie dat is. Alle besluiten zijn al bij het ontwerp hard in de code ingebakken en dat is niet meer te wijzigen. Het plegen van fraude met Bitcoin  is niet mogelijk. Omdat het qua berekeningen allemaal aan elkaar hangt kan zelfs de oorspronkelijke ontwerper, Satoshi Nakamoto, dit niet voor elkaar krijgen.

4 – Bitcoin is handig voor het opsporen van criminelen

Veel mensen denken dat Bitcoin anoniem zou zijn en dat criminelen dus altijd wegkomen met hun buit. Bijvoorbeeld omdat ze dat in een krant lezen. Dat is echter gewoon niet waar. Een beetje expert op dit gebied kan achterhalen wie de eigenaar van een wallet is. En ook wat de inhoud van die wallet is. De grote massa gebruikers van Bitcoin heeft hier niets te vrezen. Het zijn vooral de criminelen die met grote bedragen werken die de aandacht van de autoriteiten weten te trekken. En dat is dan ook de groep die de volle aandacht krijgen. Niet de mensen die wel eens een Bitcoin overmaken. Kijken we naar het gebruik van Bitcoin in ontwikkelingslanden? Dan is het voordeel in deze landen duidelijk. En wel omdat die meestal niet over een goed opsporingsapparaat beschikken. En een Bitcoinexpert werkt via internet en kan dus overal ter wereld zijn werk doen.

Dit bericht is geplaatst in cryptogeld met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.