blackhat technieken

Geschatte leestijd: 2 minuten

Blackhat technieken zijn uit de tijd. Niet doen dus. Het gaat ellende geven

Onder zogenaamde blackhat technieken verstaan we het misbruiken van de mogelijkheden van internet. Bijvoorbeeld van HTML en andere internettalen. Met als doel de zoekmachines op het verkeerde been te zetten. En op die manier nietsvermoedende bezoekers naar onze website te lokken.

blackhat technieken

Vooral voor misleiding van zoekmachines

Het is bijvoorbeeld bekend dat zoekmachines een bepaalde hoeveelheid tekst willen zien. Die hoeveelheid tekst willen we misschien vergroten. Bijvoorbeeld door allerlei tekst toe te voegen waarvan we hopen dat mensen er naar op zoek gaan. Maar we willen niet dat onze bezoekers met al die voor hen zinloze teksten geconfronteerd gaan worden. Dat is voor hen alleen maar irritant.

Ook voor extra links worden blackhat technieken gebruikt

Ook worden er soms extra links opgenomen naar websites die er totaal niet toe doen. Maar we willen dan bijvoorbeeld een site een extra backlink bezorgen. Ook die mag onze bezoeker niet zien. Want dan verdwijnt hij mogelijk van onze site af en dat is ook weer niet de bedoeling.

Letterkleur is gelijk aan de achtergrondkleur. Lekker primitief

Hoe lossen we dat nu op? Simpel, we geven de letters dezelfde kleur als de achtergrond. Het is misschien wel de bekendste, de oudste en meest primitieve van de blackhat technieken . Het staat er allemaal wel degelijk maar niemand die het lezen kan. Dit kan op vrij primitieve manieren maar ook heel elegant via een zogenaamd CSS bestand geregeld worden waarin zaken als kleuren, lettertypen en dergelijke zijn opgenomen. Uw blackhat technieken zullen nauwelijks of niet zichtbaar zijn.

Zoekmachines kennen al uw trucjes ook

Aangezien de bouwers van zoekmachines alle trucs kennen die u ook kent, weten de meeste zoekmachines deze situatie te herkennen. Het resultaat laat zich raden. U wordt verbannen naar een verre, donkere uithoek van het internet.  En daardoor zult u niet meer te vinden zult zijn. En dat  ondanks uw zo creatieve benadering.

Overigens is dit maar een bekend voorbeeld. In de praktijk vinden we vele blackhat technieken terug. Van ontroerend primitief zoals bovenstaand voorbeeld maar er zijn ook behoorlijk ingewikkelde voorbeelden terug te vinden.

Pas op. Men heeft u door

Gebruikt u adsense advertenties om een zakcent bij te verdienen en zitten er dit soort blackhat technieken in uw site verwerkt? Gegarandeerd dat u uw account kwijt bent als Google ze na verloop van enige tijd ontdekt. En de kans dat een moderne zoekrobot ze inderdaad vindt is het behoorlijk groot. Die dingen worden behoorlijk slim tegenwoordig.

Waar komt de naam blackhat vandaan?

Waar de naam “blackhat” vandaan komt? In oude westernfilms had de goede hoofdpersoon altijd een witte hoed op. En de schurk kon je altijd herkennen aan zijn zwarte hoed. Alleen pleegde die andere misdaden dan het misleiden van zoekmachines met domme trucjes.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer in opdracht van Effective@web |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links in dit artikel blijven bestaan

 

Dit bericht is geplaatst in seo met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.