De modellenwereld Realisme versus tv

Geschatte leestijd: 2 minuten

modellenwereldDe laatste jaren zijn de tv-programma’s over de modellenwereld zoals “America’s next topmodel” en de Nederlandse klonen daarvan als paddestoelen uit de grond gevlogen. Het probleem is dat deze programma’s een volkomen vertekend beeld neerzetten van de modellenwereld.

Als je model wilt worden dan moet je je realiseren dat het grootste deel van de vrouwen (en een kleiner deel van de mannen) de ambitie heeft om het in de modellenwereld te gaan maken. Het aantal daarvan dat ooit voor de cameralens komt is heel klein. Het deel daarvan dat het tot betaald model schopt is nog kleiner, het deel van de betaalde modellen dat ervan kan leven is daar weer een gedeelte van en de modellen die het tot internationaal topmodel schoppen vormen slechts een handjevol.

Je komt terecht in de keiharde modellenwereld waar afgunst en jaloezie de voornaamste drijfveren zijn. Elkaar tot aan de grond afbranden is uitermate populair. Daar moet je dus wel tegen kunnen. Alleen de allerhardste types gaan het overleven. De meesten haken af.

De modellenwereld op TV

En dan heeft men door alle tv het idee dat een model een soort luxeleventje in exotische oorden heeft. Nu, vergeet ook dat maar. Ben je eenmaal geslaagd dan is het keihard werken. De opdrachtgever wil waar voor zijn geld. Meestal fungeer je als uithangbord voor reclame, als aandachtstrekker voor een tijdschrift of domweg als levende klerenhanger.

Met name dat laatste stelt dus nog een aantal andere eisen. Denk aan verplicht sporten, je gewicht op een laag peil houden, weinig en vooral gezond eten. Prima allemaal, maar je moet er wel zin in hebben. De modellenwereld is zeer veel eisend.

Kortom, als je model wilt worden, jaag dan natuurlijk rustig je droom achterna. Maar wees wel heel realistisch. Die droom is misschien wel veel minder mooi en romantisch dan je denkt.


~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer in opdracht van www.worldmodel.nl |~~~~~~~
Overname van dit artikel is toegestaan mits alle links in tact blijven en er geen inhoudelijke wijzigingen woren aangebracht

Dit bericht is geplaatst in modelwerk met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.