Gezonde producten met weinig geld

Geschatte leestijd: 3 minuten

Als u gezond wilt gaan eten in relatie tot uw huidige eetpatroon dan is er heel goed nieuws voor u. U hoeft namelijk helemaal niet rijk te zijn om dat te kunnen realiseren. Het is prima mogelijk om wat gezonder te gaan eten zelfs als u rond moet komen van een zeer beperkt budget. Het kost misschien allemaal wat meer extra tijd en wat meer moeite om uw maaltijden en de inkopen daarvoor te organiseren maar het is mogelijk om een gezonde en voordelige maaltijd samen te stellen die aan alle eisen van een voedzame maaltijd voldoet.

Allereerst dient u een plan te maken voor uw gezonde dieet. Als u inkopen gaat doen moet u een lijst meenemen met daarop de gezonde dingen die u hebben moet in plaats van maar een beetje door de supermarkt te dwalen zonder dat u een echt plan heeft. Als u een boodschappenlijst hebt is de kans een stuk kleiner dat u allerlei willekeurig junkfood aan gaat schaffen die u eigenlijk helemaal niet nodig hebt. En dus is die lijst niet alleen goed voor uw eetgewoonte maar ook voor uw portemonnee.

Als u weet wat u moet hebben kunt u dat ook beter voorbereiden en bijvoorbeeld eens in de diverse aanbiedingen kijken waar u gezonde producten voor een goede prijs kunt kopen. Bijna alle supermarktketens hebben wel regelmatig het nodige in de aanbieding.
Als we het toch over boodschappen doen hebben, doe dat nooit met een lege maag. Het hongergevoel zorgt ervoor dat u geneigd bent om vettere zaken te kopen en andere lekkere maar slechte dingen. En dus is de kans groot dat u veel te veel geld uitgeeft aan zaken die ook nog eens een keertje slecht voor u zijn.

Bekijk de mogelijkheid om dingen in grotere hoeveelheden in te kopen. Soms moet u een pas hebben om in een groothandel te kunnen kopen maar dat is niet noodzakelijkerwijs overal het geval. Het spaart in elk geval een flinke hoeveelheid geld als u de mogelijkheden hebt om zaken op te slaan en in te vriezen. Let er bij de aankoop van de gezonde producten wel op dat deze houdbaar en goed in te vriezen zijn. Niet alle gezonde producten lenen zich hiervoor.

Eet zoveel mogelijk thuis. Als u buiten de deur eet of onderweg stopt bij een wegrestaurant of een fastfoodketen dan betaalt u een bepaald bedrag voor het feit dat iemand anders uw maaltijd klaar maakt. Het soort eten dat men daar serveert heeft vaak heel veel calorieën en het bevat weinig voedingswaarde. Echt gezonde producten zult u er in elk geval maar zelden vinden. Nee, dan kunt u dat geld beter uitsparen en gebruiken voor het kopen van betere of exclusievere producten die u zelf klaar kunt maken. Vermijd de bedrijfskantine. Maak tijdens uw ontbijt een gezonde lunch klaar en neem die mee.

Veel groenten, fruit en andere gezonde producten zijn seizoensgebonden. Fruit en verse groeten bevatten veel vitamine en voedingswaarde maar als u beslist aardbeien wilt eten in januari dan is dat vaak nog mogelijk ook maar uiteraard wel tegen een bepaalde prijs…Dus verdiep u er in welke fruitsoorten in welk jaargetijde te verkrijgen zijn, en koop ze dan ook in die tijd. Bekijk ook eens de mogelijkheden van gedroogd fruit, dat uiteraard niet aan een bepaalde tijd van het jaar gebonden is. En natuurlijk is er de mogelijkheid om direct op de boerderij te kopen. Ook daar vindt u in het algemeen gezonde producten tegen een nog gezondere prijs. Kortom, gezond leven met een laag inkomen is heel goed te doen. Sterker nog, het kan u zelfs nog wel eens een leuke besparing opleveren.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht, met name qua bronvermelding.

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in gezondheid met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.