Het kopen van backlinks

Geschatte leestijd: 2 minuten

Het kopen van backlinks

Het kopen van backlinksRegelmatig krijgen we via de email aanbiedingen van bedrijven die voor een bepaald bedrag een hoeveelheid backlinks voor ons regelen en die ze ook nog voor ons bijhouden. Het kopen van backlinks klinkt aantrekkelijk gezien het grote belang van backlinks voor de vindbaarheid van onze site in de zoekresultaten van Google en co. En de kosten lijken alleszins mee te vallen.


Omdat Google dit verschijnsel van het kopen van backlinks uiteraard kent (en anders beschikt Google op de homepage voor beheerders nog wel over een speciale link waar u kunt klikken om over uw collegae te klagen) heeft men ervoor gekozen om het te verbieden. Sites die gebruik maken van betaalde backlinks lopen een groot risico hiervoor gestraft te worden. Hetzij door een extra lage plaats in de zoekresultaten, hetzij door volledige verwijdering uit de zoekresultaten. En daar zit natuurlijk geen enkele webeigenaar op te wachten.

Het mag duidelijk zijn dat het gevaar om op de tenen van Google te trappen al helemaal geldt voor de bedrijven die dit soort diensten voor het kopen van backlinks aanbieden. Deze bedrijven lopen een permanent risico om definitief uit de Googlewereld verbannen te worden. En wat gebeurt er dan met de links waar u voor betaald hebt? Inderdaad, die zijn weg. Foetsie. In het niets verdwenen. Een triest einde van wat eens een goede investering leek.

Haal hier uwXML sitemap

Begin niet aan Het kopen van backlinks

Het kopen van backlinks is dus iets waar u nooit aan moet beginnen. Het klinkt leuk maar dat u op een gegeven moment uw geld kwijt zult zijn is zo goed als zeker. En dat kan dus nooit de bedoeling zijn. Investeer liever in werk om backlinks te krijgen op websites van anderen. Ook zijn er volop mogelijkheden om links uit te wisselen. Deze site (http://www.artikelboer.nl) bevat ook een mogelijkheid om zelf een link op te nemen. Deze zogenaamde reciproce links staan er om bekend dat ze iets minder effectief zijn dan eenzijdige inkomende links maar het is desondanks zeker een alternatief omdat ze alle negatieve effecten van het kopen van backlinks niet hebben.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links naar dit artikel blijven bestaan

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in linkbuilding met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.