Het lezen van Html 1

Geschatte leestijd: 2 minuten

Html is met enige moeite gemakkelijker te lezen dan men denkt

De meeste mensen die voor het eerst een stukje HTML onder ogen krijgen en niet gewend zijn aan zaken als programmeertalen zullen er wel even van schrikken. Veel rare tekens in de tekst. Vooral de groter dan > en kleiner dan < tekens komen veelvuldig voor.

Toch is het met enige moeite best wel goed te doen om te begrijpen wat er staat.

 

http://www.em-ha-em-art-productions.nl/artikelboer/wp-content/uploads/html.png

Standaardstructuur van elke webpagina

Op elke webpagina vindt u in elk geval de volgende codes terug, die noodzakelijk zijn voor de webbrowser om uw pagina te begrijpen:

<HTML>
<HEAD>
</HEAD>
<BODY>
</BODY>
</HTML>

Deze codes worden html-tags genoemd.

Afsluiten met een /


We zien dat dezelfde code tweemaal voorkomt, waarvan één keer voorzien van een “/”. Deze geeft aan dat het bereik van de code zonder de “/” hier ophoudt. Dus de body begint met <BODY> en eindigt bij </BODY>.  Alles wat daar tussen staat behoort dan tot de zogenaamde body van het document ofwel wat we op ons scherm te zien krijgen.

De heading

In de Heading vinden we allerlei adminstratieve gegevens terug, zoals de titel van de pagina, zoekwoorden, een beschrijving, de auteur en dergelijke. De heading begint met <head> en eindigt met </head>. Zoals u ziet mogen we grote en kleine letters door elkaar heen gebruiken.

Vaak worden in html-tags hoofdletters gebruikt voor de leesbaarheid maar echt nodig is het niet.

De body

De eigenlijke webpagina vinden we terug in de body. Die body begint met <body> en eindigt met </body>.  De body bevat alle teksten, afbeeldingen en dergelijke die onze internetbrowser voor ons op het scherm tovert

Over de body tag valt nog heel veel te zeggen. Zeker over alle html commando’s die deze kan bevatten. Maar dat valt buiten het bereik van dit artikel. In een volgend artikel gaan we eens kijken hoe we tekst een beetje op kunnen maken.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer in opdracht van Effective@web |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links naar dit artikel blijven bestaan

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.