Het unieke Linkwheel

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wat is een linkwheel

Het linkwheel is een minder bekende manier om reciproce (tweezijdige) links om te zetten in effectievere eenzijdige links. Dat links belangrijk zijn om een hoge notering in de zoekresultaten te krijgen is maar al te bekend. En die hoge zoekresultaten hebben we nodig om bezoekers naar onze website te lokken.

linkwheel

Ook is het zo dat zogenaamde one-way links, dus een link alleen naar onze site toe, van groter belang is dan een reciproce link waarbij wij een link terug opnemen.

Werken met reciproce links

Reciproce links zijn  te maken met onze sites die daar faciliteiten voor hebben.  Het is wel van belang dat de links van een site komen met enige kwaliteit.  Anders kan het middel namelijk wel eens erger dan de kwaal zijn. Let daar dus goed op als u met reciproce links wilt beginnen.

Het linkwheel als ultieme oplossing?

Uiteraard hebben velen zich het hoofd gebogen over deze problematiek. En één van de varianten die inmiddels het daglicht hebben gezien is het zogenaamde linkwheel.

Deze naam ontstaat als we een structuur van een aantal websites uittekenen.

Het principe van een linkwheel

Het principe van het linkwheel is simpel:

site-1 verwijst naar site-2

site-2 verwijst naar site-3

site-3 verwijst naar site-4

site-4 verwijst naar site-5

site-5 verwijst naar site-6

site-6 verwijst weer naar site-1

waarmee de cirkel van verwijzingen rond is.

Er is een flink groot wiel nodig


Uiteraard kun je een dergelijk wiel zo groot maken als je maar wilt door meerdere sites toe te voegen. Er zijn minimaal 3 sites nodig om het principe van het linkwheel in gang te zetten. Maar wat meer is dringend aan te raden. Een klein wheel is immers door een beetje slimme zoekmachine wel te achterhalen.  En als het ook als een blackhat techniek wordt beschouwd dan zijn we verder van huis.

Meerdere linkwheels vormen een soort van honingraat

Een website kan natuurlijk ook in een andere linkwheel voorkomen. Een serie Linkwheels vormt dan een soort van honingraat.

Hebt u onvoldoende sites? Via blogspot en wordpress kunt u sites bijmaken.  En even google raadplegen levert meer mogelijkheden op om gratis sites te maken. U hebt er wel heel wat nodig om het geheel effectief te laten zijn.

Toevoegen van spaken

Nu we ons linkwheel compleet hebben gaan we de spaken toevoegen. Dat doen we richting de eigenlijke site die we promoten willen.  Dat doen we door elke site naar deze centrale site te laten wijzen zoals aangegeven in de afbeelding hierboven.

De centrale site (de Naaf) krijgt veel binnenkomende links

Deze centrale website krijgt op die manier een aantal one-way links. En die zal daardoor stijgen in de zoekresultaten.  Het is belangrijk om deze centrale site dus nooit terug te laten verwijzen naar de sites in het linkwheel.

Meerdere naven zijn mogelijk

Eventueel is het ook nog mogelijk om een tweede centrale site op te nemen.
Hier gaat hetzelfde voor gelden.

U moet niet bang zijn voor wat extra werk

Het zal duidelijk zijn dat het opzetten van een linkwheel nog niet zo eenvoudig is. En het is trouwens behoorlijk veel werk. Maar het loont echter wel. Gewoon eens een kwestie van uitproberen.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links naar dit artikel blijven bestaan

 

Dit bericht is geplaatst in linkbuilding met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.