Het vergelijken van werk uit eigen bedrijf en uitbesteed werk

Geschatte leestijd: 3 minuten

uitbesteed werkHeeft het zin om werk uit het eigen bedrijf te vergelijken met uitbesteed werk? Dat is natuurlijk het geval maar een meer indringende vraag is hoe u deze vergelijking maakt. Degenen die betrokken zijn bij de internetmarketing wereld realiseren zich dat een groot deel van hun succes afhangt van hun mogelijkheid om constant hun markten te evalueren en uit te zoeken wat wel werkt en wat beslist niet werkt. Zij onderzoeken en testen onder andere uiterlijke details zoals het lettertype, het formaat letter en de gebruikte kleuren samen met meer technische elementen zulke als het schrijven van code en het optimaliseren van zoekmachineoptimalisatie (SEO) strategiën. Omdat deze slimme ondernemers al constant aan het evalueren zijn en steeds kleine aanpassingen maken is het logisch dat zij ook vergelijkingen kunnen maken over de relatie van werk dat in-huis gedaan is en het werk dat is uitbesteed. Zij kunnen dat werk evalueren in termen van financiën en in termen van kwaliteit.

De kosten van het uitbesteden van zaken versus het binnenshuis houden

Zoals met elk willekeurig bedrijf gaat het uiteindelijk om de financiële kant van het geheel. Er is geen eenduidig antwoord te geven of bepaalde werkzaamheden voltooid zullen worden tegen lagere kosten bij het in-huis doen of via het uitbesteden van deze zaken. Dit zal afhankelijk zijn van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het kwalificaties van het eigen personeel vormen één van de voornaamste factoren bij de vergelijking. De beschikbaarheid van de eigen personeelsleden zou daar ook bij meegenomen moeten worden.

Als er zijn leden van het eigen personeel zijn die de kennis hebben om de taak af te ronden en als ze beschikbaar zijn om dit te doen, kan het zijn dat u het zich eerder kunt veroorloven om het werk in-huis te houden. Echter, het uitbesteden van zaken brengt wel personeelskosten terug maar gaat wel gepaard met een hoger uurtarief. Reken ook de noodzakelijke kosten om advertenties te plaatsen mee om personeel te trekken en voor het interviewen van kandidaten. Deze kosten zullen verschillen van geval tot geval dus het is altijd van belang om het uitbesteden van zaken als een optie mee te nemen als dat mogelijk is.

De kwaliteit van het uitbesteden van zaken versus in-huis werk

Het vergelijken van de kwaliteit van het uitbesteden van zaken versus het doen van het werk in eigen bedrijf is zelfs nog moeilijker. Nogmaals, er is geen kant en klaar antwoord voor de vraag wat nu typisch hogere kwaliteit is. In een situatie waar experts noodzakelijk zijn om een klus te klaren kan het beter zijn om het werk uit te besteden omdat het eigen personeel niet gekwalificeerd is om de taak af te ronden. In dit geval zal de kwaliteit van het werk dat door het contractant geproduceerd is niet alleen van hogere kwaliteit zijn maar het zal waarschijnlijk ook sneller en meer efficient worden afgemaakt.

Echter, in die gevallen waar het eigen personeel en het contractant gelijk zijn gekwalificeerd kan het eigen personeel een klein voordeel hebben omdat zij meer vertrouwd zijn met de regels van het bedrijf en de procedures. In dit geval kan het in-huis meer efficient zijn omdat zij al vertrouwd zijn met de standaard procedures. Dit wordt minder iets om aandacht aan te besteden in die gevallen waar het werk regelmatig naar dezelfde persoon wordt uitbesteed.

Een heel andere factor om nader naar te kijken bij het vergelijken van uitbesteed werk met werk in eigen bedrijf is de meer ethische kant bij de vraag wie het werk af mag maken. Twee gelijk gekwalificeerde personeelsleden aan wie dezelfde opdracht, werkschema en relevant informatie gegeven is kunnen niet exact dezelfde resultaten produceren. Dat is omdat één van de werknemers een meer noeste arbeidsethiek kan hebben en een beter oog voor detail. In dit scenario zal de hardwerkende werknemer waarschijnlijk werk van een hogere kwaliteit produceren. Omdat dit meer een relatie heeft met persoonlijkheid in plaats van met feit of het werk in-huis gedaan of uitbesteed is het maakt het dat zelfs nog moeilijker te vergelijken.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer in opdracht van Verdien wat bij |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links in tact worden gelaten

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in e-commerce met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.