Inkomsten genereren vraagt een planning

Geschatte leestijd: 3 minuten

Inkomsten genereren met een goede planning

Inkomsten genereren met een website lijkt wel eens iets wat je er zomaar even bij doet. Niets in minder waar

Planning is noodzakelijk

Bij alles wat ooit goed moet werken is een goede planning noodzakelijk. Dat kan de bouw van een wolkenkrabber zijn.

Inkomsten genereren

Of het ontwerp van een website. Maar er moeten goede, werkbare planningen komen om het geheel uit te kunnen voeren.

Meerdere inkomstenstromen zijn van belang

Een ontwerp geeft een doel waar we heen willen. Zeker als we Inkomsten genereren willen met een website zijn meerdere inkomstenstromen noodzakelijk. Liefst zo onafhankelijk mogelijke stromen.  Een goede planning maakt een dergelijke site mogelijk.

Ook zorgen voor inkomsten moet gepland worden

Bij de meeste websites is inkomsten genereren nog een utopie. Domweg omdat daar bij het ontwerp gewoon geen rekening meer gehouden is. Er worden gewoon later nog een paar zaken toegevoegd. En dat moet het dan qua inkomstenstromen maar zijn.

Maar eerst moeten we bezoekers hebben

Een website moet allereerst ontworpen zijn om bezoekers te trekken. Want een site zonder bezoekers is gewoon waardeloos. Punt. Ook voor de eigenaar van de site gaat de lol er dan al heel snel vanaf.

Hoe denkt u inkomsten te gaan genereren?

Bij Inkomsten genereren met een website is er een cruciaal punt. Namelijk het plannen hoe u inkomsten uit de site wilt gaan krijgen. Zeker als deze site meerdere thema’s heeft. In dat geval dienen deze thema’s als solide blokken binnen de site terug te komen. Hierbij moet elk blok op zich voor het thema geoptimaliseerd moet zijn.

Inkomsten genereren met kunst

Een kunstenaar met een website wil zijn kunst daarmee verkopen, zijn cursussen promoten, reclame maken voor zijn exposities elders etc. Dat betekent een aantal blokken: Kunst verkopen, cursussen verkopen, exposities promoten etc.

Optimaliseer per doelgroep

Dat zijn dan drie doelstellingen met drie eigen doelgroepen. Dus de website moet naar die die doelgroepen toe geoptimaliseerd worden. Een website die cursussen verkoopt zal bijvoorbeeld niet veel kunst verkopen. Iemand die wil leren tekenen is niet automatisch een kunstverzamelaar. Ze samenbrengen in één website heeft dus weinig nut.

Tekst is van groot belang

Elk blok dient een forse hoeveelheid relevante tekst te krijgen. Zoekmachines zoals Google hebben nu eenmaal tekst nodig om uw website te “begrijpen” en op te nemen in de zoekresultaten. Hoe meer tekst hoe meer een zoekmachine er mee kan. En hoe hoger u in de zoekresultaten zult komen. En hoe meer bezoekers u daardoor zult krijgen. Inkomsten genereren met uw website wordt dan ook een stuk realistischer.

Inkomsten genereren met reclame

Wilt u reclame op uw website om de kosten te drukken?  Oof is het zelfs het doel van de website? Dan kan deze reclame ook per blok geoptimaliseerd worden. Het is dan interessanter om er kennis van te nemen. En de kans dat u er als webeigenaar iets aan verdient is eveneens een stuk groter.

Pas uw website ontwerp aan

Kortom, wilt u inkomsten genereren met uw website, zorg dan voor een ontwerp dat daar ook op gericht is. Zoek een specialist die uw site daarvoor kan ontwerpen. Zelf experimenteren met een “gratis” website leidt bijna altijd tot teleurstellende resultaten. Niet aan beginnen. Is zonde van de moeite.

Kijk uit met gratis sites.

Deze “gratis” sites zitten  vol met allerlei functies om gegevens van uw bezoekers te verzamelen. Dat stoort de optimalisaties van de tekst enorm. De zogenaamde zoekmachine optimalisatie (ook wel Search Engine Optimization ofwel SEO) werkt dan niet of nauwelijks. Vergeet nooit dat niets gratis is in het leven. Ook op het internet niet.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.