Is een Pictureblog iets voor u?

Geschatte leestijd: 3 minuten

pictureblogIn plaats van de gebruikelijke weblogs zijn er ook speciale weblogs die volledig zijn ingericht voor het vertonen van foto’s en andere afbeeldingen. Bij dit soort weblogs spreken we vaak van een pictureblog of een picture weblog.

Een flinke hoeveelheid foto’s of andere plaatjes in een blog is meestal wel voldoende om mensen uw weblog niet alleen te laten bezoeken maar hen en er ook weer een volgende terug te laten keren. Dus beschikt u over veel geschikt fotomateriaal (ook qua auteursrechten, let daar vooral bij foto’s goed op) dan kan het de moeite waard zijn om van dat materiaal een pictureblog te maken. Een bijkomend voordeel is ook dat het toevoegen van een foto’s iets is wat in paar minuten gereed is. Het schrijven en controleren van teksten voor een normaal weblog is aanzienlijk meer werk. OOk voor een pictureblog gelden natuurlijk wel een aantal regels. Zowel in de richting van uw bezoekers als in de richting van een zoekmachine die die inhoud van uw blog toch terug moet zien te vinden. En daarvoor moeten we ons aan een paar zaken houden.

1. Gebruik altijd trefwoorden in de naam van de foto
Zorg voor een heldere naa, voor uw foto. Zorg dat de juiste trefwoorden in die naam worden verwerkt. Als u iets wilt leren, kijk dan eens op de afbeeldingencollectie van Google. Het aantal foto’s dat nog steeds een naam heeft als IMG31234 of DCFH1232 heet is daar opmerkelijk groot. Men heeft de naamgeving van de camera overgenomen zonder zelfs maar te proberen om de naam te verbeteren.

Als u een foto op uw pictureblog zet, zorg er dan voor dat de naam van die foto wel aansluit bij wat er te zien valt. Hou de tekstt beknopt en gebruik herkenbare trefwoorden zodat de zoekmachines uw fotos kunnen vinden als mensen er naar zoeken. Zelfs de slimste zoekmachine zal alleen met teksten uit de voeten kunnen. Voor die zoekmachine is een foto van de hond niet te onderscheiden van de Euromast bij nacht.

2. Voeg altijd extra aantekeningen toe.
Zorg bij een foto voor een korte beschrijving. Geef uw mening of vertel wat erop te zien is. Of plaats een grappige opmerking waarbij u echter wel goed moet bedenken dat mensen een behoorlijk verschillend gevoel voor humor kunnen hebben. Kijk dus enorm uit dat het niet iemand gaat kwetsen want dan zijn we verder van huis.

3. Upload uw foto’s in een redelijk formaat.
Niet iedereen heeft een even snelle internetverbinding om uw foto weer op te halen dus zorg ervoor dat het een beetje redelijk blijft. Niet elke foto hoeft op posterformaat op een bushaltehokje. Een redelijk formaat voor een foto is 320 bij 1280 pixels. Die zijn qua omvang nog goed te verwerken. En dat voorkomt dat uw bezoekers weer verdwijnen omdat uw blog zo traag is met laden.

4. Zorg voor een verzorgde, toegankelijke vormgeving.
Wat creativiteit mag best maar let er op dat uw pictureblog niet te druk wordt. De foto’s moeten het onderwerp gaan vormen, en niet het ontwerp van uw website. Maak er geen schiettent van met allerlei neonkleuren, wilde ontwerpen, fel gekeurde bloemetjes, ornamenten met veel krullen en dergelijke objecten. Zorg dat de boel een georganiseerd overkomt. Het is handig zijn om een aantal catagorieën te hebben waarop u foto’s groeperen kunt. Dit soort toegangen maakt het geheel simpel te hanteren een daarmee aantrekkelijk. Het nodigt uw bezoekers uit om nog wat verder te kijken of om in de toekomst nog eens terug te komen. Misschien beveelt uw bezoeker uw pictureblog wel aan aan een andere mogelijke bezoekers+.

5. Leg contacten met andere mensen die uw pictureblog leuk vinden.
Discussieer gewoon of een foto mooi, leuk, lelijk of vreselijk is. Als men uw foto niet mooi vindt dan is dat een mening en geen aanval op u als persoon. Ga op een open manier op de reacties in. Als u de mensen serieus neemt zullen ze ook veel sneller weer terugkomen of een volgende keer weer reageren. Kortom, Maak het kortom uw bezoekers gemakkelijk, leg ze in de watten, praat met ze en zorg dat men zich thuisvoelt op uw pictureblog.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer in opdracht van Effective@web |~~~~~~~

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in blogging met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.