Marketinggereedschap voor het kiezen

Geschatte leestijd: 2 minuten

Kies het juiste marketinggereedschap

Marketinggereedschap is van belang

Marketinggereedschap is een verzamelnaam voor alle hulpmiddelen die we in kunnen zetten om klanten te benaderen. Netwerken is daarbij één van de belangrijkst marketing hulpmiddelen. En het hoort dan ook zeker in onze gereedschapskist.

Maar het is beslist niet het enige marketinggereedschap in onze gereedschapskist. En het marketinggereedschap in die kist is nu eenmaal nodig. En wel om onze boodschap onder de aandacht van onze potentiële klanten te krijgen. Ook voelt lang niet iedereen zich prettig als hij aan het netwerken is. En menigeen zal maar wat graag teruggrijpen op een andere techniek.

Marketing is eigenlijk gewoon omzet krijgen

Marketing is in feite gewoon een verzameling bezigheden, bedoeld om omzet te krijgen. Denk daarbij aan zaken als:

U verkoopt niets aan mensen die niet weten dat u er bent

Want u zult nooit een product kwijtraken aan een klant als niemand weet dat u en uw product bestaan, nietwaar? En het feit dat u bestaat moet bekend worden. En dat doen we middels marketing. Marketing moet een beeld van u en uw producten geven. Een beeld dat professioneel overkomt. En een beeld dat mensen stimuleert om juist met u zaken te doen. Om juist uw producten af te nemen. En het neerzetten van een goed beeld is wellicht lastiger dan u op het eerste gezicht denkt.

Marketing is ook onderzoek naar je klanten

Marketing is ook het alles te weten komen over uw mogelijke klanten. Denk aan zaken als

  • Wie de mogelijke klanten zijn
  • Waar we de mogelijke klanten kunnen vinden
  • Hoeveel mogelijke klanten zijn er
  • en meer van dergelijke belangrijke informatie.

En van daaruit kunt u de groep verkleinen. U werkt toe naar degenen van wie de kans het grootste is dat ze zaken met u zullen willen doen.

Ook het berekenen van de meest geschikte prijs wordt wel als een vorm van marketing gezien.

marketinggereedschap

heel ander gereedschap dan marketinggereedschap

Een grote keuze in marketinggereedschap

Er is een ontelbaar aantal aantal mogelijkheden om te adverteren. Sommige media lenen zich daar beter voor dan andere. Vooral omdat ze beter aansluiten bij uw doelgroep. Adverteren kost geld. Bij sommige media zelfs heel veel geld. En dat maakt het noodzakelijk om de juiste media te hanteren. Dus maak optimaal gebruik van uw marketingbudget…Adverteren op radio of televisie is eveneens prijzig. Maar u bereikt vaak wel een groot aantal mensen.

Uw reclame-uitingen moeten niet alleen een positief beeld van u regelen. Maar ze dienen ook een fors aantal redenen te geven waarom er juist bij u gekocht moet worden. Dus u dient zich goed te oriënteren. U doet dat voordat u een keuze maakt uit de vele mogelijkheden om uw marketinggereedschap in te zetten. En kiest waaraan u uw marketingbudget gaat besteden. Verdiep u in de vele mogelijkheden. Internet levert heel veel materiaal.  Maar het wil zeggen dat internet in alle gevallen een goede keuze voor uw marketing is. Maar dat zal nog uit verder onderzoek moeten gaan blijken

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links naar dit artikel blijven bestaan

 

Dit bericht is geplaatst in marketing met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.