Kom uit uw comfort zone

Geschatte leestijd: 3 minuten

comfort zoneWeet u dat u kunt daadwerkelijk geld kunt verdienen met de niet te onderschatten klus van het vinden van uw grote passie? Maar geld is niet het enige dat u gaat krijgen tijdens dat zoekproces. Als u het gevoel hebt dat u echt vastzit in uw huidige baan dan moet u echt uw leven overdenken. En dat geldt voor uw huidige situatie en voor waar u naar toe denkt te gaan bewegen. Want bedenk altijd dat u zelf de bestuurder van uzelf bent. Alsof u een soort voertuig bent. U besluit de route en hoe u zult gaan. Maar uiteindelijk bent u ook maar een mens en u moet dus altijd openstaan voor de fouten die u gaat maken en waar u veel van leren kunt. En dan houdt u aan het proces heel wat over wat niet direct over geld gaat.

Leven om verdienen en het verdienen om te leven zijn zeer verschillende dingen. Maar bij het laatste kunt u het allemaal wel wat avontuurlijker maken. Want dan kunt u meer van het leven genieten en dan kan het een stuk leuker zijn dan wanneer u uitsluitend werkt om te leven. En dat geldt vooral al u echt bezig bent met uw doelen te bereiken en dat u er dan nog geld meer verdient ook. En dat is meestal ook de reden dat de mensen die gekozen hebben voor de route van het geld verdienen daar later in het proces of later in hun bestaan ook wel van terugkomen, Op een gegeven moment zullen ze zich realiseren dat er aan hun manier van leven ook de nodige negatieve kanten zitten en dat ze mogelijk ooit eens de verkeerde keuze hebben gemaakt.

Het gebied waarin je op je gemak voelt

Zit u op een plaats waar u zich misschien wel een beetje te comfortabel voelt? De Engelsen en Amerikanen noemen het uw “comfort zone”. Dat is beslist geen goede situatie. Als u altijd in dezelfde baan hebt gewerkt die diep in uw hart beslist niet was wat u werkelijk wilde doen dan zult u inmiddels wel weten hoe het allemaal werkt. U zult weten hoe je te werk moet gaan op een zodanige manier dat u niet al te snel moeilijkheden zult krijgen. U doet uw werk, u ontvangt netjes maandelijks uw salaris en u doet gewoon elke dag, dag in en dag uit uw werk. Meestal hetzelfde werk dat u gisteren ook deed en waarschijnlijk morgen wel weer zult doen. Dat kan u voldoende geld opleveren om een redelijk bestaan te hebben. Maar is het het leven dat u echt wilt? Waar u misschien van droomt? Zo niet, dan is het misschien wel eens tijd om uw “comfort zone” eens achter u te gaan laten…

U moet risico’s nemen met de bedoeling om uw capaciteiten te leren kennen. U moet bang niet worden om te mislukken want dat is gewoon een onderdeel van het spel. U moet fouten maken omdat u daarvan kunt leren. En die gaat u niet maken als u nooit eens iets doet. Als u nooit een uit uw comfort zone komt.

Geld verdienen met uw passie.

Als u werkelijk houdt van wat u aan het doen bent dan zult u er uiteindelijk in uit gaan blinken. En u kunt uw passie ook uitoefen naast uw normale beroep. Of in elk geval in het begin als de sprong in het diepe nog te groot voor u is. Dat is een ideale oplossing voor mensen die bang zijn om hun voornaamste bron van inkomen te verliezen. Maar uw passie kan daadwerkelijk meer contanten binnen gaan brengen als u nodig hebt, Als u bijvoorbeeld goed bent in schrijven of schilderen. Dan hoeft u alleen uw talenten maar op de juiste manier te gebruiken, ze bij te stellen en al heel snel zult u er achter komen dat uw passie u al snel een meer profijtelijke bron van inkomen gaat opleveren.

Dan opent u min of meer vanzelf de weg naar het uiteindelijke doel, het leven van uw passie. En dan komt vanzelf het moment dat u kunt leven van uw passie en kunt u die baan waar u diep in uw hart toch echt niet blij meer was, laten schieten. U treedt uit uw comfort zone. Er is geen betere manier van werken dan met het doen van werk dat u echt leuk vindt en waar u dan ook zelf voor hebt gekozen. En dat zal niet alleen uw werk ten goede komen maar uiteindelijk uw hele bestaan. Door uit uw comfort zone te komen zult u meer ontspannen in het leven komen te staan en daarmee ook meer voor uw omgeving kunnen betekenen. Kortom, het is aan uzelf om de keuze te maken. Kiest u voor het behouden van het bestaande voor uw comfort zone, waar u niet echt gelukkig mee bent of kiest u voor uw passie? De keuze is volledig aan u.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in zelfontwikkeling met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.