Manieren om uw passie te vinden

Geschatte leestijd: 3 minuten

manieren om uw passie te vinden

manieren om uw passie te vindenHet kan eenvoudig zijn om te zeggen dat u er klaar voor bent om bepaalde stappen te nemen om uw passie te gaan vinden. Maar als u eenmaal die beslissing hebt genomen dan zult u zich snel realiseren dat niets werkelijk eenvoudig is als het hier op aankomt. Er blijken heel veel zaken te zijn waar u goed over na moet denken en er moeten vaak heel wat dingen van verschillende kanten bekeken worden voor u uiteindelijk gaat bereiken wat u bereiken wilde.

Belangrijk bij alle manieren om uw passie te vinden: Neem één stap tegelijk.

Om er voor te zorgen dat u uw doel zult bereiken – het maakt niet uit hoe lang dat gaat duren- dan zult u toch de nodige stappen moeten nemen om er te komen. Voordat u kunt gaan kijken naar manieren om uw passie te vinden is het eerste dat u volledig moet begrijpen is waar u naar toe gaat. U moet voor uzelf een doel formuleren. U moet voor ogen hebben wat u werkelijk wilde bereiken,. En wees daar realistisch in en eerlijk naar uzelf. Want het heeft geen zin om bijvoorbeeld wereldkampioen marathon lopen te worden als u al hijgend achter de bus aan moet die al bij de halte staat.

Om u te helpen om uw doelen te bepalen moet u uw sterke en zwakke kanten voor ogen hebben en volledig begrijpen. U moet al uw beperkingen onder ogen durven zien want het heeft geen enkele zin om aan de gang te gaan zolang u al die beperkingen nog hebt. Die zullen het onmogelijk maken om uw doel te bereiken maar als u ze onderkent dan hebt u de mogelijkheid om er iets aan te doen. Dan zijn er volop manieren om uw passie te vinden. En zijn er zaken die u niet aanpakken kunt, neem uzelf dat niet kwalijk en ga gewoon verder en zoek een manier om die beperking op een andere manier het hoofd te bieden, bij wijze van spreken door bepaalde zaken aan derden uit te besteden.

Nadat u uw doelen hebt bepaald zal het gemakkelijker worden om een plan te maken hoe u daar gaat komen. Maar voordat u serieus daarmee aan de gang gaat dient u de huidige situatie goed in kaart te brengen. Waar bent u wel blij mee? Zijn er soms zaken die u misschien wel eens terug zouden kunnen doen verlangen naar de huidige situatie? Zou dat zo sterk zijn dat het u in uw nieuwe situatie wel eens aan het twijfelen zou kunnen brengen?

Wat zijn de manieren om uw passie te vinden

Aan de andere kant, als u voelt dat u vast zit in uw huidige baan en de omstandigheden waaronder u leeft dan zou u er eens goed over na moeten denken wat u zou kunnen doen. Dit is een zeer goed signaal dat het tijd wordt voor een drastische verandering. U moet uit uw huidige situatie voor het te laat is. Soms voelen mensen zich wel prettig en comfortabel als ze zich niet al te zeer in behoeven te spannen en niet uit te moeten blinken. Dat zou kunnen niet worden het geval. Dat mag bij u nooit het geval zijn want het betekent dat u zichzelf heeft toegestaan om niet verder meer te groeien. En als u niet meer groeit dan zult u in elk geval de doelen die u zichzelf hebt gesteld nooit meer bereiken. Het heeft niet veel zin om u in manieren om uw passie te vinden te verdiepen als u er nog niets mee gaat doen.

Als u het punt bereikt hebt dat u hebt vergeten wat u werkelijk wilde bereiken ga dan eens terug naar de persoon die u ooit was. Ga terug naar het punt waar de huidige situatie ontstaan is. Wie was u toen? wat wilde u? Waar droomde u van? Wat ging u bereiken in uw leven naar uw idee? Wat maakte u toen blij en wat vooral niet? Wat inspireerde u? Als u dat op een rijtje hebt gezet moet u eens heel goed na denken wat er toen verkeerd gegaan is en wat daar de oorzaak van was. Wees daar eerlijk in, ook als u misschien zelf de oorzaak was. Als u dat weet dan kunt u waarschijnlijk gemakkelijker de situatie bijsturen naar de situatie die u voor ogen stond. En dan zult u zien dat er vele manieren om uw passie te vinden voorhanden zijn voor wie daar echt gemotiveerd voor is.

Het blijft een uitdaging. Maar hou u aan deze punten en de manieren om uw passie te vinden komen vanzelf in uw richting.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Gebruik van dit artikel is toegestaan mits voorzien van een aanklikbare bronvermelding

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in zelfontwikkeling met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.