MJ-12 Documenten lijken vervalst maar wie heeft een belang?

Geschatte leestijd: 3 minuten

De MJ-12 Documenten zijn waarschijnlijk vals maar in ieders belang

Waar gaan alle geruchten met de MJ-12 Documenten over? Zijn het vervalsingen?

MJ-12 Documenten

Zijn de supergeheime MJ-12 Documenten echt of zijn het vervalsingen?

Het begin

Op 11 december 1984 vond TV Producer twee documenten met een stempel TOP SECRET in zijn mailbox. Gevolgd door een andere op 18 november 1952. De eerste was getekend door de toenmalige president Harry Truman. De tweede was gericht aan President Dwight Eisenhower. Die was afkomstig van admiraal Roscoe H. Hillenkoetter, een vroegere directeur van de CIA.

De MJ-12 groep

Het document dat Truman getekend zou hebben was top geheim. Het was verzonden aan de minister van Buitenlandse zaken James Forrestal. Die kreeg de opdracht om een groep van specialisten samen te stellen. De groep zou alleen aan de president rapporteren. De groep kreeg ook de codenaam Majestic-12 ofwel MJ-12. De opdracht van deze groep was een diepgaand onderzoek naar het neerstorten van een vliegende schotel. Dit was gebeurd in de buurt van Roswell in New Mexico in juli 1947.

Bewijs voor Roswell leek geleverd

Deze documenten leken het bewijs te leveren dat de schotel van Roswell wel degelijk bestond. Het bestaan was al lang het onderwerp van geruchten en speculatie geweest. Het tweede document bevestigde de strekking van het eerste. Het was in feite een verslag van de briefing voor de nieuw gevormde groep specialisten.  Ook was er een rapportage over hun voortgang.

Openbaring MJ-12 documenten


Shandera wachtte meer dan twee jaar tot hij de documenten naar buiten bracht. Hij  publiceerde ze uiteindelijk op 29 mei 1987. Hij werkte bij deze onthulling samen met William Moore.  Moore had als co-auteur meegewerkt had aan het boek “The Roswell Incident”. Daarnaast werkte de specialist in vliegende schotels Stanton Friedman er aan mee. De theorie van Moore en Friedman onderschreef de verwachtingen dat de documenten inderdaad echt waren.

Waren er meer documenten?

Het drietal claimde verdere documenten te bezitten. Deze zouden het verhaal over het bestaan van MJ-12 ondersteunen. Deze waren geschreven door een “highly placed military intelligence operative”. En deze persoon zou het verhaal kunnen bevestigen.

De bron lijkt twijfelachtig

Deze bron werd echter ernstig in discrediet gebracht. Dit gebeurde toen het om een sergeant van de Amerikaanse luchtmacht bleek te gaan. Deze was eerder veroordeeld voor het vervalsen van documenten.

MJ-12 documenten lijken vervalst

Deze MJ-12 documenten werden natuurlijk aan een nauwgezet onderzoek onderworpen. Al snel werd de connclusie getrokken dat het om vervalsingen ging. Belangrijk daarbij was dat het document gemaakt leek te zijn met een Smith Corona schrijfmachine. En die werd pas vanaf 1963 gefabriceerd.

Er waren twijfels rond de MJ-12 Documenten

Het document van Hillenkoetter’s had kenmerken van zowel civiele als militaire documenten. Bijvoorbeeld dateringen en taalgebruik. Ook de naam Roscoe H.Hillenkoetter bleek in deze vorm nooit op enig document van zijn hand gebruikt te zijn. In elk geval in wat aan correspondentie uit die tijd kon worden teruggevonden.

Vervalste handtekening

Een precies onderzoek van de handtekening van Truman bracht meer aan de oppervlakte. Namelijk dat de handtekening een kopie was. En wel een kopie van een handtekening van een eerdere brief van Truman aan Dr. Vannevar Bush. Bush was een bekend atoomwetenschapper. De handtekening was gezet was op 1 oktober 1947. Het stuk van Hillenkoetter verwees specifiek naar de brief van Truman. Daarom werden beiden als vervalst door dezelfde persoon of organisatie beschouwd.

Was er sprake van een samenzwering?

Het lijkt erop de MJ-12 documenten een soort samenzwering waren. Mogelijk om een andere samenzwering vorm te geven en een soort bewijs te leveren. Eigenlijk was het allemaal nogal klungelig vorm gegeven. Daarom leek het erop dat het de bedoeling was geweest dat de documenten als vervalst beschouwd zouden gaan worden.

Moest Friedman in diskrediet gebracht?

En het leek erop dat de CIA of een andere geheime dienst een poging had gedaan om de pro-UFO groepen in diskrediet te brengen.  Deze dienst had in elk geval toegang tot de handtekening van Truman.  Het gold Stanton  in het bijzonder. Friedman had tenslotte de Roswell crash vele jaren bestudeerd en uitgebreid gedocumenteerd.

Alle bewijsmateriaal kwam ter discussie te staan

Maar het bewijs  lijkt wel aan te geven dat de Pro-UFO groeperingen het idee wisten te geven dat er echt iets was. Ongeacht of het al dan niet kunstmatig gecreëerd was door een geheime dienst.  Hiermee werd een opvallend vals nieuw bewijs werd geleverd. En dat moest kennelijk andere bewijzen ontkrachten. En op die manier werd alle bestaande bewijsmateriaal ter discussie gesteld.

De MJ-12 Documenten waren voor meedere uitleg vatbaar

In feite konden de MJ-12 documenten dus verschillend uitgelegd worden. Enerzijds als een vals bewijs om andere bewijzen te verzwakken. Maar anderzijds gaven ze tegelijkertijd aan dat  deze bewijzen waarschijnlijk (te) dicht bij de waarheid begonnen te komen. Anders zou men al die moeite toch niet nemen. En dus konden zowel voorstanders als tegenstanders van het Roswell incident er hun voordeel mee doen.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links naar dit artikel blijven bestaan

Aangepast zoeken
Google
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.