Modeltekenen bij u thuis voorziet steeds meer in een duidelijke behoefte

Geschatte leestijd: 3 minuten

Modeltekenen bij u thuis

Modeltekenen bij u thuis is een vrij nieuw concept wat zich in grote belangstelling mag verheugen.  Laten we eerst eens kijken waarom dat is.  Veel mensen doen aan een vorm van tekenen en schilderen. Van zeer beginnend tot vergevorderd, tegen professioneel aan. Een aparte tak van tekenen en schilderen is het werken naar model. Naar levend model wel te verstaan want dat is niet te vergelijken met het naschilderen van een foto.

Modeltekenen bij u thuis

Het aantal deelnemers bij georganiseerde modelsessies loopt terug

Er zijn dan ook vele opleidingen, workshops, modeltekenclubs en dergelijke te vinden. Maar de laatste jaren is er ook sprake van een duidelijk zichtbare terugloop van het aantal deelnemers. En wel juist bij dit soort georganiseerde modeltekensessies.

Hiervoor zijn een aantal redenen zoals bijvoorbeeld:

Vergrijzing

– de vergrijzing in combinatie met het ontbreken van toeloop van jongere deelnemers.

Vooral aandacht voor gevorderden

– vrijwel elke club richt zich op gevorderde (model-)tekenaars. Voor beginners is weinig tot geen aandacht.

Kwaliteit van modellen speelt nauwelijks nog een rol

– de kwaliteit van de modellen is geen factor van betekenis meer. Tegenwoordig wordt er vooral veel gekeken naar de kosten. Vooral sinds het wegvallen van veel overheidssubsidie is het model op veel plaatsen de sluitpost geworden. Een gevorderde modeltekenaar heeft ook graag een goed model. Week in week uit met een beginnend model te moeten zitten jaagt veel mensen weg.

Groot aanbod aan onervaren modellen

– er is een zeer groot aanbod van minder ervaren modellen die zelfs gratis werken om maar te komen poseren. Zeker veel mannelijke modellen doen alles om er maar te mogen staan. Vrouwelijke modellen werken met een fooienpot zonder vast tarief. Dit beleid zorgt bij veel tekenaars die naar goede, ervaren en veelzijdige modellen willen werken voor extra frustratie.

Weinig tot geen werving van nieuwe deelnemers

– omdat er zo’n uitstroom is, is er steeds minder geld voor wervingscampagnes voor nieuwe deelnemers. Om ervaren modellen aan te trekken voor slechts enkele deelnemers is ook zinloos. Naar schatting is in de Randstad de afgelopen jaren de helft van de gelegenheden om naar model te tekenen verdwenen. En hier is vrijwel niets voor teruggekomen.

Neerwaartse beweging versterkt zichzelf
Kortom, een vicieuze cirkel ontstaan die een neerwaartse beweging veroorzaakt.

Een oplossing voor wie toch wil tekenen naar levend model

Inmiddels is er wel een oplossing beschikaar. Het zeer ervaren kunstmodel Henriëtte heeft het initiatief naar zich toegetrokken.  Ze is met de service “model aan huis” begonnen.  Henriette is ook bekend van haar boeken over dit onderwerp.   Ook verzorgt zijn  cursussen voor kunstmodellen. “Modeltekenen bij u thuis” is een initiatief dat  zeker in een behoefte voorziet.  Dat is wel te zien aan het aantal aanvragen. Modeltekenen bij u thuis is iets dat veel mensen duidelijk aan blijkt te spreken.

Zeer eenvoudig maar effectief concept

Het idee van “Modeltekenen bij u thuis” is simpel. Het model wordt ingehuurd en zorgt eigenlijk voor alles. De aanvrager zorgt voor ruimte en mogelijk een kopje koffie. Daarmee is de taak van de aanvrager wel over. Het model regelt verder alles. Deelnemers zorgen zelf voor hun tekenmaterialen en papier want iedereen werkt graag met eigen materiaal.

Modeltekenen bij u thuis is flexibel in alle opzichten

Met deze service van model aan huis is een unieke mogelijkheid toegevoegd. Vooral voor mensen die graag naar een goed model willen werken. En dat in hun eigen tempo en zonder zich aan te moeten passen aan andere deelnemers willen doen. Immers, het gaat vaak om deelnemers die net beginnen. Of die juist veel verder zijn.

Interesse?

Hebt u interesse in “Modeltekenen bij u thuis”? Kijk op de website “www.modelaanhuis.nl” of bel even op. De contactgegevens staan eveneens op deze site.

Dit bericht is geplaatst in modelwerk met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.