Motivatie om af te vallen is van doorslaggevend belang

Geschatte leestijd: 3 minuten

Motivatie om af te vallen. Hou die vast!

Als het nieuwe jaar weer nadert maken veel mensen de goede voornemens om gewicht te gaan verliezen. We gaan er op meest recente dieet dat in de mode is en geven ons op voor een sportschool. Maar na een aantal dagen, merken we dat we steeds meer worstelen met het consequent blijven volgen van ons afvalprogramma. Dit komt vrijwel altijd omdat onze motivatie om af te vallen weer verdwenen is.

Motivatie om af te vallen verdwijnt snel weer

En geef het toe: Dat soort dingen gebeuren gewoon. Het leven gaat ondanks ons afvallen gewoon door. We zien nu eenmaal niet altijd kans om onszelf voorop te zetten. De motivatie om af te vallen valt dan snel weg.  En dat terwijl we toch eigenlijk heel gemotiveerd moeten zijn. Want dat is noodzakelijk willen we er echt in slagen om af te vallen. In dit artikeltje vindt u een aantal effectieve manieren om uw motivatie om af te vallen beter vast te houden.

motivatie om af te vallen

 

Maak een foto voor uw motivatie om af te vallen!

Neem voor u af gaat vallen een foto van zelf. Maak tijdens het afvallen opnieuw foto’s en vergelijk het resultaat. Als u de neiging hebt om iets vets en ongezonds te gaan eten kijk dan weer terug hoe u eruit zag toen u nog een overgewicht had. Wilt u terug naar die periode in uw leven toen u zich vervelend en depressief voelde? Naar de tijd dat u dus helemaal niet lekker in uw vel zat? Nee, toch zeker? De aanblik kan u weer een behoorlijke motivatie om af te vallen geven.

Een journaal verhoogt uw motivatie om af te vallen

Houd een gewichtsjournaal bij. Schrijf  het aantal kilo’s dat u hebt verloren op. Na verloop van tijd krijgt u zicht op de dagelijkse hoeveelheden die u eet. En het zorgt ervoor dat u doelgericht bezig blijft. Als u uw gewicht eenmaal ziet gaan zakken dan wordt u steeds gemotiveerder om af te vallen en om uiteindelijk uw doel te bereiken.

Val af in gedeelten

Het in één keer halen van uw doel qua gewicht is hoogstwaarschijnlijk een onhaalbare zaak. Breek daarom het aantal kilo’s dat eraf moet in stukken die stuk voor stuk wel haalbaar zijn. Iedere keer als u een dergelijke mijlpaal bereikt hebt moet u zichzelf belonen. Dat werkt om de motivatie om af te vallen vast te houden.

Beloon uzelf

Voor elke 10 pond die u kwijt bent legt u zichzelf in de watten, gaat u naar een sauna, laat uw nagels doen of wat dan ook. Of koop gewoon iets leuks voor uzelf wat u anders nooit doen zou. Als het maar niet iets is met een relatie naar eten. Dus een keertje extra uitgebreid uit eten gaan is zeer beslist niet de bedoeling. Hoewel het natuurlijk heel  aantrekkelijk is op dat moment.

Houd uw doel in de gaten

Onthoud ook altijd goed wat het uiteindelijke doel is van uw gewichtsverlies. Moet u gewicht verliezen in verband met uw gezondheid? Denk er dan goed over na hoeveel energie u straks weer tot uw beschikking zult hebben. Of hoe uw bloeddruk medicatie omlaag kan. Valt u af om qua gewicht beter bij uw lengte te passen? Stel uzelf dan voor in een kledingstuk dat u graag wilt dragen. En neem een stuk kleding dat op dit moment gewoon niet gaat.

Kan uw portemonnee het aan? Huur een trainer

Uw begroting moet het toestaan maar als dat kan,  huur dan een persoonlijke trainer in. Een dergelijke persoonlijke trainer zal  uw trainingen om af te vallen begeleiden. Maar hij of zij weet u  ook gemotiveerd en doelgericht bezig te houden. Want dat is zijn werk.

Doe iets waar u plezier in hebt

Oefeningen doen moet geen stomvervelende opgave zijn. Zoek een vorm van oefening waar u plezier in hebt. Des te langer kunt u de oefeningen volhouden en uzelf ervoor motiveren. Is dansen iets voor u? Of fietsen of gewoon een lange wandeling maken in de het verliezen van gewicht? Luister naar snelle muziek die u in beweging zal houden als u daarbuiten bezig bent. En studies en ervaringen leren dat het gemakkelijker is om samen met iemand te bewegen.  Want ook dat stimuleert om uw oefenprogramma te blijven volgen. En om uw motivatie om af te vallen vast te houden.

We hebben alle informatie we moeten hebben om gewicht te verliezen in onze vingertoppen. Maar wat de meeste mensen missen is de echte motivatie om af te vallen om uiteindelijk succes te hebben.

Motivatie is de sleutel om gewicht te verliezen

Motivatie is een heel belangrijk punt bij het bereiken van succes bij het verliezen van gewicht. Hou daarom deze punten in de gaten als u weer eens een gebrek aan motivatie om af te vallen heeft.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gewicht verliezen, gezondheid met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.