Roswell, ruimteschip of weerballon? Is er iemand die het weet?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Roswell, ruimteschip of weerballon? Wie weet meer?

roswell

was Roswell een ruimteschip of een weerballon?

De eerste melding

In de zomer van 1947  gaf een piloot een bericht door dat hij een vreemdsoortig vliegtuig waarnam. Het vloog tussen de bergen in het noordwesten van de USA door. Het was echter ook het jaar waarin werd gewerkt aan geheime spionagevliegtuigen zoals de U2

De vondst

Enkele weken later liep een schapenboer, Mac Brazel, uit Corona in New Mexico het kantoor van de sheriff binnen. Met de bedoeling om zich namelijk beklagen over iets groots dat uit de lucht was komen vallen. Het lag nu in stukken en brokken op zijn weilanden.

De luchtmacht hoort van het mogelijke ongeluk

Mac gaf  een beschrijving van het object. Daarop raadde de sheriff aan Mac aan om het geval te melden bij de autoriteiten. En wel van het nabij gelegen Roswell Army Air Field. Roswell AAF was in 1947 de thuisbasis van de 509th Bomb Group. Het 509e vloog met B-29s bommenwerpers die atoomwapens vervoerden. Daarnaast was in de nabijheid het testcentrum van Los Alamos, New Mexico waar ooit de eerste atoomproef had plaatsgevonden. Ook het White Sands Missile Test Center was in de nabijheid.

Was er iets van een vliegtuig afgevallen?

En daarom werden de autoriteiten op Roswell airbase nieuwsgierig genoeg. Genoeg om eens te gaan kijken wat er bij Mac was terechtgekomen. De verwachting was eigenlijk dat er iets van één van de B29’s was afgevallen. Niet dat daar door iemand melding van was gemaakt. Dat niet.

Was er een ruimteschip neergestort?

Na de aankomst op de weide werd een eerste inspectie gedaan. Daarna werd de gehele omgeving door het leger van de buitenwereld afgegrendeld. Elk deeltje van het object werd nauwlettend verzameld. Daarna werd alles teruggebracht naar Roswell Airbase.

Enkele uren later stuurde iemand een persbericht naar buiten. Er waren sterke vermoedens dat er een ruimteschip was neergestort. De resten waren in het bezit  Roswell Airbase  gekomen. Kortom, we hadden hard bewijs van een vliegende schotel…

Het begin van het Roswellmysterie

Het direct erop volgende persbericht bracht de als metaal uitziende vliegende schotel terug tot een weerballon van rubber en hout. Dit alles ging daarna inmiddels bijna 70 jaar lang de wereld rond als het Roswellincident.

Verder onderzoek

De regering van de USA heeft altijd beweerd dat er helemaal niets aan de hand was. En dat er zeker niets bijzonders had plaatsgevonden. Laat staan iets van buitenaardse oorsprong. Maar latere berichten weten te melden dat de “weerballon” is vervoerd naar Wright Patterson Air Force Base in Ohio. Hier was zelfs een spoorwagon voor nodig.  Het leek duidelijk met de bedoeling om verder onderzocht te worden. Het is echter niet meer na te gaan is of deze berichten echt waren of niet.

De grote vragen van Roswell

Er blijven twee grote vragen in de lucht hangen:

1. Gesteld dat het echt een weerballon was. Waarom dan zoveel geheimhouding? En waarom vervoer naar de meest afgelegen en geheime militaire basis ter wereld? Is dat niet wat overdreven?

2. Welke weerballon is zo groot dat er een spoorwagon voor nodig is om deze te vervoeren? Met een gewapend escorte nog wel? Waarom geen vervoer in een grote kartonnen doos met een vliegtuig? Een echte weerballon zou namelijk gewoon genegeerd zijn door de luchtmacht.

Met een paar telefoontjes naar Los Alamos of White Sands zou de eigenaar intussen gemakkelijk opgespoord kunnen worden. De data zou eruit gehaald zijn en de restanten bij het grof vuil gezet.

Weerballon verhaal kent vreemde kanten


Opmerkelijk is dat degene die het tweede persbericht de wereld in stuurde het eigenlijke object nooit gezien heeft. Hij maakte het persbericht na een berichtje van hogerhand. De autoriteit die de opdracht gaf in niet bekend.

Hij was ervan overtuigd dat er beslist iets anders dan een weerballon geweest moet zijn. Gezien het rumoer dat na de vondst ontstond is werd dat idee bevestigd. Hij was ervan overtuigd dat het niet ging om een luchtvaartuig dat van deze wereld afkomstig was.

Roswell, Waarom alle moeite?

in 1947 stak de Amerikaanse overheid een hoop tijd en moeite in het overtuigen van de publieke opinie. Deze moest namelijk geloven dat het onmogelijk was om het Amerikaanse luchtruim binnen te dringen. Een indringer zou direct door middel van de radar ontdekt worden. Met name rond Roswell, Los Alamos en White Sands werd daar groot belang aan gehecht. Maar er was iets dat veel mensen niet wisten. Namelijk  was dat in 1947 Amerika zelf wel degelijk een vliegtuig had dat vrijwel onzichtbaar was voor radar.

Voorloper van het stealth vliegtuig

Het toestel was niet ontworpen als stealth vliegtuig.  En wel omdat dit concept nog niet eens bedacht was. Maar het toestel, was ontsproten aan brein van ingenieurs van Northrup Aviation.  Het werd de de YB-49 genoemd.  Dit was een zogenaamde vliegende vleugel. En het had zo weinig radarprofiel dat het daardoor op het radarscherm nauwelijks te zien was. Het personeel dat de radar bediende kon het niet zien.

Het profiel was zo klein dat het zelfs met het blote oog nauwelijks te zien was. Vaak werd het pas boven het vliegveld waar het moest landen ontdekt. Het verhaal dat het niet mogelijk was om ongezien het Amerikaanse luchtruim binnen te komen was dus duidelijk niet waar. Een de regering wist dit heel goed.

Overheid had belang bij weerballon verhaal

De overheid had de pers een aantal brokstukken van één van deze toestellen kunnen laten zien. Mogelijk samen met een demonstratie van een vliegend exemplaar. Dan was de legende hier gestopt. Maar dat gebeurde niet. Eerst had men een vliegende schotel die daarna op mysterieuze wijze een weerballon werd. Nee, men stuurde de weerballon naar Foreign Technologies Center!

Demontage

Bij het Foreign Technologies Center op Wright Patterson Air Force Base worden onbekende vliegende voorwerpen uit elkaar gehaald . Natuurlijk om te zien hoe ze gemaakt waren. En uiteraard  hoe het allemaal werkte. Of ze ook een gevaar voor de USA zouden kunnen betekenen was natuurlijk helemaal interessant.

Wat is er nu geheim?

Maar alle landen laten graag hun laatste technologie op beurzen en tijdens shows zien. Dan  is er toch niet veel reden voor om geheim te houden wat men toen uit elkaar heeft gehaald?  Zeker gezien het feit dat de bewaking gerechtigd is om direct te schieten op indringers. Om pas daarna vragen te gaan stellen.

Dus als alle technologie van deze planeet overal zichtbaar en verkrijgbaar is, wat is dit dan voor technologie? We weten het niet. De verantwoordelijke autoriteiten willen echter geen inzicht geven. Daarom, zal het mysterie van Roswell gewoon blijven bestaan. Met alle complottheoriën er om heen.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links naar dit artikel blijven bestaan

Aangepast zoeken
Google
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.