stofwisseling

Geschatte leestijd: 3 minuten

stofwisselingStofwisseling en afvallen

Waarom val ik niet af
De vraag “Waarom val ik niet af?” en het antwoord op die vraag is vaak heel belangrijk.  Veel mensen vragen zich af waarom ze niet afvallen en voor sommigen is die vraag gewoon een soort obsessie.  Afvallen kan een langdurig en zwaar proces zijn dan veel stress oplevert en veel frustraties geeft. Veel mensen  vragen zich af hoe ze eindelijke eens een keer resultaten kunnen krijgen. En hoe ze zich een stuk beter  zouden voelen als ze er wat beter uit zouden zien.

Er kunnen heel veel redenen zijn waarom het verliezen van gewicht problematisch kan zijn. De manier van  leven, de houding van de naaste familie of andere zaken uit de omgeving die een rol spelen bij de problemen  om de resultaten te zien.

Er zijn een aantal onderliggende factoren die u lelijk tegen kunnen werken als u toch al problemen hebt met  afvallen. Als u die factoren eens wat beter bekijkt dan kunt u wellicht achterhalen wat u blokkeert. En dan kunt  u dat veranderen om uiteindelijk toch eens een keertje wat af te vallen.

Stofwisseling
Iedereen heeft natuurlijk een stofwisseling en ze zijn allemaal anders. Hoe sneller de stofwisseling, hoe  gemakkelijker het is om wat af te vallen. We zouden dus allemaal wel een snelle stofwisseling willen hebben  maar we zijn nu eenmaal van nature niet allemaal zo genetisch geschapen. Maar er zijn wel een paar trucs om  die van uzelf wat op te voeren om resultaten te krijgen. Vooral het ontwikkelen van veel spieren wil nog wel  eens effectief zijn

Helaas dames,
Het is helaas een bekend feit dat vrouwen een achterstand van de natuur hebben gekregen als het gaat om  het verliezen van gewicht als je het relateert aan het mannelijk deel van de mensheid. Mannen hebben nu  eenmaal meer spiermassa. En dat helpt hen met een snellere stofwisseling. Vrouwen moeten er meer voor  doen om hetzelfde gewicht kwijt te raken. En dat kan knap frustrerend zijn. Daarnaast zijn mannen groter en  verbruiken meer calorieën dan vrouwen. Vrouwen hebben een andere taak van de natuur meegekregen.

Stress Factor
We gaan allemaal anders om met stress. Sommigen gaan er van eten. Bijvoorbeeld na een slechte dag, op  een familiefeest of puur uit verveling als je televisie kijkt. Sommigen eten alle emoties weg en dat kan leiden tot  allerlei slechte gewoontes die bij het verliezen van gewicht knap irritant kunnen zijn. Het is dus heel belangrijk  om de hoeveelheid stress in uw leven drastisch te verminderen als u af wilt vallen. Hoe ontspannener en hoe  helderder uw geestesgesteldheid, hoe gemakkelijker het is om af te komen van al die giftige stoffen in uw  lichaam. En resultaten zorgen ook weer voor een betere motivatie wat weer tot beter resultaten zal leiden. En  zo is de cirkel rond. U zult u steeds beter gaan voelen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Dus als we onszelf de vraag stellen waarom we niet afvallen dan moet u echt eens goed om u heen kijken en  uw eigen situatie goed en eerlijk bekijken. Zonder uitvluchten. Kijk ook of uw familieleden te dik zijn en hoe ze  daarmee omgaan of er zelfs vanaf komen. Probeer stressvolle zaken te vermijden voor zover dat in uw  vermogen ligt. Probeer goed te eten en vooral veel bewegen. Lukt het dan nog steeds niet overweeg dan eens  om de hulp van een professional in te roepen. Want er kan ook altijd een medische reden voor zijn die we  uiteraard nooit mogen negeren.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt
worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht, met name qua bronvermelding.

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in Gewicht verliezen met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.