Tijd verspillen of in investeren? Eigenlijk een rare vraag.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Uw tijd verspillen of in investeren is een vreemde vraag

Onze tijd is buitengewoon kostbaar.

Tijd verspillen is buitengewoon zinloos. Tijd is namelijk het kostbaarste goed dat we hebben. Op is op als het voorbij is. Het komt niet terug. We kunnen geen tijd bijkopen. Tijd maakt alle mensen gelijk. Iedere mens heeft slechts 24 uur per etmaal te besteden.  Het maakt niet uit of je arm of rijk bent. Ook niet of je gezond of ziek bent. Er is dus alle reden die kostbare tijd niet te verspillen. Probeer uw tijd het verstandig te gebruiken.

tijd verspillen

Tijd is niet te koop

De meeste mensen verspillen enorm veel tijd en energie met zich zorgen te maken. Ze denken na over dingen als “hoe krijg ik meer geld”. Of “hoe krijg je een beter leven”. Op dat moment vergeten we echter het belangrijkste, namelijk om gewoon op dat moment te leven. Een wijs man sprak ooit eens de volgendenwoorden:

“Je kunt altijd meer geld verdienen, maar je kunt er nooit meer tijd mee kopen”.

Investeert u in uw tijd?

Hoe vaak zijn we ons bewust van de manier waarop we in onze tijd investeren? En het woord ” investering” beschrijft het waarschijnlijk ook nog het beste want het gaat inderdaad om een investering. Om een echte investering in onszelf en in ons eigen leven. En je omgeving zal je niet bewuster maken. Die zijn zelf bezig met het gebruiken of -waarschijnlijker- verspillen van hun tijd dus verwacht daar verder niets van.

Tijd verspillen met de TV?

Sommige mensen brengen uren voor de televisie door. Vaak zonder achteraf nog te weten waar ze nu eigenlijk naar gekeken hebben. Of dat kijken ook maar enige zin heeft gehad kun je je afvragen.  Of ze brengen veel tijd zoek met surfen op het internet zonder enig gericht doel. Sommigen van ons proberen als het ware eer tijd te stelen ten koste van slaap. Deze mensen negeren vele gezonde slaapuren die ze eigenlijk gewoon nodig hebben.

quality time winnen in plaats van tijd verspillen

.Als je eerder in de ochtend wakker wordt betekent dat niet dat je daarmee enige “quality time” gewonnen hebt.. Vaak wordt het alleen maar gebruikt om een paar sigaretten te roken. En om je zelf vol te gieten met koffie zodat u niet slaperig bent.  Voorkom inefficiënt werken of meer tijd besteden aan je werk dan noodzakelijk is. Dat is eigenlijk gelijk aan het uitlenen van een deel van je leven aan iemand anders.

Tekenen dat u tijd verspilt

Iedereen altijd zegt dingen als: “Ik tel de uren af dat ik naar huis kan gaan”. Of “Ik wou dat het alvast maar vrijdag was” op maandag. En ga zo maar door. Dit zijn in het algemeen gewoon tekenen dat die personen bezig zijn met het verspillen van hun tijd. Zorg dat u uw tijd efficiënter organiseert. Kies ervoor om alleen die activiteiten die u op een of andere manier te motiveren, te doen.  Dan zult u zich in staat voelen om alle klussen, ook de meest saaie, te doen.

Pluk de dag

Denk op elk moment dat u de tijd gewoon weg laat glippen: “Carpe Diem”. Een term van de Romeinen dus niet direct nieuw te noemen. Deze term heeft ook nu nog een grote betekenis voor ons dagelijks leven. Het betekent letterlijk ” Beleef de dag”. Maar het is beter om “Organiseer uw dag” te zeggen. Sommigen vertalen het ook als “pluk de dag”.

Verspilt u tijd?

Maak meer tijd vrij om eens te analyseren of u uw tijd nu investeert of verspilt. En als weet dat u aan tijd verspillen doet:  Doe er dan ook iets mee. En houd er rekening mee dat we niet alles over morgen weten. Dus als we het vandaag al kunnen doen, doe het dan vandaag.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links naar dit artikel blijven bestaan

Aangepast zoeken
Google
Dit bericht is geplaatst in zelfontwikkeling met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.