trends in de affiliatemarketing duiken steeds opnieuw op

Geschatte leestijd: 3 minuten

Trends in de affiliatemarketing

trends in de affiliatemarketing
Trends in de affiliatemarketing hebben de neiging nogal eens te veranderen. Tijd dus om eens wat zaken tegen het licht te houden.

Affiliatemarketing verandert nog al eens

Affiliatemarketing kan een zeer effectieve manier zijn weg om wat inkomen online te verdienen. Voordeel is dat u zelf geen voorraden aan hoeft te houden. Maar u moet wel goed op de hoogte blijven. Er zijn vaak ontwikkelingen en nieuwe trends in de affiliatemarketing branche. En die zijn nodig om met succes gebruik te kunnen maken van uw met moeite opgebouwde affiliate relaties.

Ook hier slaan de veranderingen toe

De tekstlinks en banners op websites waren ooit de voornaamste steunpilaren van de affiliate marketeers. Maar die maken nu ruimte voor meer creatieve manieren en wegen om voor inkomsten te zorgen.  Deze trends in de affiliatemarketing lijken zeer interessant.

Elk kanaal is bruikbaar

Affiliates maken gebruik van blogs, sociale netwerken, mailinglijsten, pay per click, zoekmachinecampagnes etc. Of eigenlijk van elk online marketing kanaal dat maar verkrijgbaar is. Het doel blijft toch om hun boodschap de wereld in te krijgen.

Deelname aan het affiliate spel

Bent u zojuist begonnen met affiliatemarketing? Dan is er geen reden om je overweldigd te voelen. Zeker niet door alle veranderingen die zich daar steeds maar voordoen. Want er zijn  beslist veel eenvoudige mogelijkheden om op gang te komen. Ook voor beginners.

De meest voor de hand liggende weg kan bijvoorbeeld zijn om deel te nemen een affiliateprogramma. Hierbij vindt een verdeling van de winst bij een verkoop plaats. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Amazon.  Hier krijgt u bij het sluiten van een verkoop een percentage van de commissie.

Het zijn misschien niet de laatste trends in de affiliatemarketing maar het is wel effectief.

Hebt u een eigen website? Dan  kunt u mogelijk gebruik maken van een programma zoals Google Adsense. Hiermee kunt u om Pay-Per-Click advertenties voor producten of diensten opnemen.  Producten die overkomsten vertonen of een relatie hebben met uw eigen aanbiedingen. En  zonder daar nu direct mee te concurreren, uiteraard.

Iedere keer als één van uw klanten op een advertentie klikt ontvangt u een vaste vergoeding.  Die vergoeding is afhankelijk van de advertentie.

“Betalen per mogelijke klant” is een ander populair model. Hierbij krijgt u uitbetaald krijgt voor elke potentiële klant die u levert aan een bedrijf.

Affiliatemarketing op basis van prestatie

Ontwikkelingen die affiliates in toenemende mate gebruiken bij hun web diensten zijn zaken als datafeeds en video. Die industrie is een omvangrijke stap vooruit aan het maken. Een voorbeeld van de trends in de affiliatemarketing die elke affiliate goed zal moeten blijven volgen.

Neem ook het inmiddels al jaren bekende web 2.0.  Hierbij richt zich men steeds meer op het gebruik maken van door de gebruiker gemaakte content. Met gebruik van innovatieve marketing technieken.

“een van de belangrijkste huidige trends in de affiliate marketing is de mobiele telefoon marketing”. Aldus  Shawn Collins, mede-oprichter van http//affiliatesummit.com. “marketeers vinden allerlei nieuwe wegen om geld te verdienen met dit kanaal”.” Een paar zijn bezig met het sturen van tekstboodschappen naar mogelijke optin klanten”. En dat is dan nog zomaar een voorbeeld.

Die boodschappen leveren bruikbare informatie voor de ontvanger. Maar ze bevatten ook allerlei verkooplinks.

Zoals Collins nader toelicht wint iedereen bij dit model. Consumenten ontvangen tips of updates die zij willen hebben. Internetmarketeers krijgen de kans om reclame te maken voor hun producten en diensten.

Onder de andere trends in de affiliatemarketing in de affiliate wereld vinden we ook video marketing.

Talrijke trends in de affiliatemarketing komen plotseling naar voren. Bijvoorbeeld om de behoefte van marketeers te bevredigen die werken op een performance basis. Een paar voorbeelden van web websites. Deze maken verscheidene methoden en technieken van video adverteren mogelijk.

• videos de gehost worden door www.revver.com bevatten semi-transparente advertenties.

• http//magnify.net maakt het mogelijk om een video kanaal met geïntegreerde advertentiemogelijkheden

• youtube biedt een video unit via google adsense aan met ingebouwde contextuele advertenties .

Affiliatemarketing in de praktijk brengen

Bent  u vertrouwd raakt met adverteren voor anderen? Dan kunt u gemakkelijk beginnen met het in gebruik nemen van een paar van deze nieuwe reclametechnieken.

De aanpak is afhankelijk van hoe afgebakend of doelgericht uw markt is. Het uitzoeken van wat de beste methoden en technieken zijn zal het gemakkelijkst gaan met gesprekken met verkopers,. Ook het uitproberen van verschillende dingen kan werken. Doel is om uit te vinden wat het beste voor u werkt.

Zoals Collins aanmoedigt: “Verkopers en Affiliates zijn constant bezig met het vinden van inventieve en originele manieren om hun producten naar de markt te brengen. Ze gebruiken daarbij vele verschillende soorten websites en andere hulpmiddelen..”

De enige limiet bij de mogelijkheden van affiliate marketing is eigenlijk alleen maar uw eigen verbeelding. Gebruik die dus zoveel u maar wilt en kunt.

 

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links naar dit artikel blijven bestaan

Aangepast zoeken
Google

Dit bericht is geplaatst in artikelmarketing met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.