Verrassende geheimen voor gewichtsverlies

Geschatte leestijd: 3 minuten

gewichtsverliesWie is er tegenwoordig niet bezig met het gewichtsverlies, het lijkt wel of iedereen er mee bezig is. En daarom een aantal afvalgeheimen van mensen die u mogelijk aan het denken zetten over uw eigen dagelijkse aanpak om uw gewicht op peil te of het gewichtsverlies te stimuleren.

Wellicht hebt u gehoord van dieetpillen die helpen met gewichtsverlies terwijl u slaapt of kort maar hevige dieëten die het vet gewoon weg doen smelten. De simpele waarheid is natuurlijk dat u niets voor niets krijgt, ook niet bij gewichtsverlies. Het aloude gezegde: “als het te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat ook” gaat ook bij afvallen uitstekend op.

Dus over wat voor soort geheimen voor gewichtsverlies hebben we het dan wel? Veel geheimen lijken zo eenvoudig te zijn dat ze op zich weinig invloed lijken te hebben maar als we ze bij elkaar optellen dan blijken al die kleine dingen bij elkaar toch wel degelijk aan te tikken. En zeker als we het effect over een aantal dagen, een week of een maand bekijken dan zien we toch wel een duidelijk gewichtsverlies.

Een voorbeeld van een geheim voor gewichtsverlies dat zo voor de hand lijkt te liggen dat u zich beslist afvraagt waarom het eigenlijk een geheim wordt genoemd is “Loop rond als u praat”. Het is een buitengewoon simpele strategie. Als uw telefoon gaat, ga dan staan als u die beantwoordt en wandel rond in uw kamer, in uw huis of in uw kantoor. Veel mensen brengen heel veel tijd bellend door, hetzij zakelijk, hetzij met vrienden of familie. En dat doen we toch meestal zittend. Als we alle meters bij elkaar optellen die we al telefonerend rondlopen dan worden dat er over een langere periode al snel een heleboel. En tegelijkertijd zitten we niet stil achter ons bureau of op de bank, wat natuurlijk ook nooit de beste bezigheid is voor gewichtsverlies. En het leuke is dat het niet eens extra tijd kost. We laten er helemaal niets om en leggen toch de nodige meters af.

Een andere manier is om een wat meer pittigheid in uw leven te halen. Zorg eens voor iets anders of iets extra’s in uw ontbijt of in uw lunch. Voeg eens wat kruiden toe. Kruiden zijn vaak heel goed om de stofwisseling te prikkelen en te stimuleren. Daarnaast is gebleken dat mensen sterk gekruid voedsel aanzienlijk langzamer eten dan voedsel dat minder sterk van smaak is en ook hier is een betere stofwisseling en dus gewichtsverlies het directe gevolg.


Onze maag heeft een zekere tijd nodig om door te geven aan de hersenen dat hij wel genoeg gekregen heeft. Als we heel snel eten dan eten we nog geruime tijd door nadat dit zo belangrijke signaal eindelijk is doorgekomen. Dus als we ons eettempo omlaag weten te krijgen gunnen we onze hersenen en onze maag meer tijd om aan elkaar door te geven dat we genoeg hebben en eten we geen overbodige hoeveelheden die alleen maar extra voeden. Langzamer eten is goed voor het ritme van de stofwisseling en het werkt alleen maar positief voor dat zo dringend gewenste gewichtsverlies.

Het derde geheim, als je het zo mag noemen is ook zeer alledaags namelijk: “gewoon drinkwater”. Water, water en nog eens water. Neem een goede waterfles die u steeds opnieuw kunt gebruiken en neem die met u mee waar u ook maar naar toe gaat. Zorg dat de fles altijd gevuld is en drink er zeer regelmatig uit.

Heel veel mensen drinken veel te weinig waardoor er een zekere vorm van uitdroging ontstaat die heel slecht is voor de stofwisseling die nu eenmaal een zekere hoeveelheid water nodig heeft om optimaal te functioneren. En als de stofwisseling niet optimaal is dan staat u uw lichaam niet toe om calorieën te verbranden en kunt u dus gewichtsverlies wel vergeten. Daarnaast helpt water om de maag gevuld te houden zodat het wat gemakkelijker wordt om dat stuk gebak te laten staan in plaats van het op te eten.

Hebt u het te pakken? Dit zijn heel simpele dingen die iedereen kan doen. Ze zijn niet alleen simpel te doen, ze zijn gratis en iedereen kan het zonder noemenswaardige inspanning. Een paar van dit soort eenvoudige aanpassingen aan ons dagelijks ritme kan al een heleboel schelen en we zullen het eerste gewichtsverlies dan ook zeker al snel gaan merken.

En als we dit dan combineren met een echt dieet gericht op afvallen en de nodige beweging dan zult u binnen afzienbare tijd merken dat de optelsom van al dit soort zaken, hoe simpel misschien ook, gewoon blijkt te werken.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links in tact worden gelaten

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in Gewicht verliezen met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.