Vind uw passie op oudere leeftijd.

Geschatte leestijd: 3 minuten

passie
Als u op een punt in uw leven bent waarbij u zich al te oud voel om nog uw passie na te gaan jagen, stop dan nu ogenblikkelijk met die gedachte. Want niemand is te oud of te jong om te gaan naar waar hij of zij werkelijk heen wil gaan. Als u zich daar aan overgeeft dan zult u nooit weten wat er gebeurd zou kunnen zijn als nu zichzelf had toegestaan om het risico te nemen om de richting in te slaan die uw hart graag zou willen.

Leeftijd speelt geen rol als het er op aankomt om na te streven wat u voor uw gevoel u compleet zal maken. Dit is noodzakelijk want als u ooit op een punt komt dat u niet verder meer kunt in uw streven, dan hebt u in elk geval iets om op terug te kijken en kunt u uzelf nooit kwalijk nemen dat u het niet in elk geval geprobeerd hebt.

Leeftijd is nooit een bepalende factor.

Als u uw weg door het leven gaat dan zijn er veel zaken die u dient te overwinnen om ergens succes in te hebben en u u zult door allerlei fasen van het leven gaan. Op jongere leeftijd hebt u waarschijnlijk allerlei prioriteiten gehad. U hebt zich daarbij niet geconcentreerd op wat echt belangrijk voor u zou zijn in het leven (voor zover u dat al kon overzien) en waarschijnlijk is dat ook de reden dat u niet uw passie achterna gegaan bent maar bent blijven steken is de situatie waarin u nu zit. En dat is niet vreemd, het gebeurt bij de meeste mensen vrij gemakkelijk en volkomen ongemerkt. Maar naar mate het leven voortgaat en vaak ook veel ingewikkelder wordt zult u steeds vaker geconfronteerd worden met de vraag of u nu echt wel doet wat u zou willen doen, en krijgt u steeds meer de neiging om achter datgene dat u al die tijd genegeerd hebt aan te gaan.

Toen u een stuk jonger was dacht u dat u absoluut moest slagen. Waarin u moest slagen deed er eigenlijk nauwelijks toe. Dat is een prima uitgangspunt want u was het eigenlijk wel een beetje verplicht aan al die mensen in uw leven die u geholpen hadden om vooruit te komen en steeds beter kon worden in wat u ook maar gekozen had om te doen. En die drang om te slagen blokkeerde ook het innerlijke gevoel dat het niet optimaal was, maar je deed eigenlijk min of meer wat er van je verwacht werd en wat je waarschijnlijk ook van jezelf verwachtte. Je pakte de kansen die zich voor deden om verderop te komen. Of je die echt diep in je hart wilde pakken speelde domweg geen rol. En degenen die het zich wel realiseerden hadden meestal het idee dat ze later in hun leven, als ze wat bereikt hadden en als ze voldoende ruim in het geld zaten, misschien nog wel eens terug zouden gaan naar hun echte passie.

Sommige mensen krijgen echter nooit de kans om terug te kijken. Als u eenmaal het gevoel hebben dat ze op hun plaats zijn aangekomen dan wordt de angst om het te verliezen te groot. En dus neemt de neiging om te kiezen voor iets met een onzekere uitkomst al heel snel af. En dus kiezen ze voor het bestaande en blijven zitten waar ze zitten. Zelfs als ze weten dat ze niet op de plek zitten waar ze voor hun gevoel moeten zitten. Op dat moment bent u gestopt met actief te leven en laat u zich leiden door het leven, door de situatie waar u in zit en door uw omgeving. U stuurt uzelf niet meer. Het leven is u gaan besturen. U bent in een soort gevangenis terechtgekomen waar elke beweging al vooraf bekend is en iedereen weet waar die beweging toe zal leiden.

En aangezien u ook aan de situatie zult wennen zal de angst om er uit te breken waarschijnlijk steeds groter worden, Dus u moet een stap maken en een risico durven nemen voordat u definitief zichzelf in die situatie hebt vastgezet. Als u zichzelf toestaat om een soort van gevangene van uw eigen situatie te worden en uzelf uitsluitend door geld en status laat sturen dan zult u nooit meer teruggaan naar dat punt waar u uzelf beloofde dat u voor uw passie zou kiezen als u eenmaal geld en aanzien had. En bent u eigenlijk niet aan uzelf verplicht om u toch aan die belofte te houden? En dan, als u ouder bent en terugkijkt, blijft er niets anders over dan spijt omdat u zich niet aan de belofte aan uzelf hebt gehouden en dat u het uzelf onmogelijk hebt gemaakt om achter uw dromen aan te gaan.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in zelfontwikkeling met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.