Wat doet de title metatag

Geschatte leestijd: 2 minuten

Title metatag

title metatagDe title metatag vinden we in elk HTML bestand terug.  Deze title metatag bestaat uit 2 delen namelijk <title> en </title>.

De eerste tag <title>  geeft het begin van de titel aan en de tweede </title> sluit hem weer af. Volgens sommigen valt de title metatag door zijn vorm niet echt onder de metatags maar die vrij zinloze theoretische discussie gaan we niet in.

Title is daarvoor gewoon te belangrijk want de regel die we hier gebruiken verschijnt prominent in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Bing en Yahoo!.

Stel dat u uw webpagina “Mijn drukbezochte pagina” wilt noemen. Dan ziet de title metatag er als volgt uit:

<title>Mijn drukbezochte pagina</title>

U zult later zien dat deze tekst ook in de rand bovenin het venster van uw webbrowser verschijnt en soms als naam van een tab als de door u gebruikte browser die toestaat.

voorwaarden title metatag

Een goede title metatag voldoet aan de volgende voorwaarden:
Het belangrijkste trefwoord van uw webpagina komt er in voor. Bij voorkeur vooraan de regel en lukt dat niet, probeer het dan achteraan de regel. Stel dat u Pietersen heet en een tuinkabouterwinkel hebt. Uw klanten zullen u gaan zoeken op tuinkabouter, nietwaar? Dan hebben we een aantal mogelijkheden.


Bijvoorbeeld:

tuinkabouter nodig? Ga naar Pietsersen
Pietersen voor uw tuinkabouter

Minder goed:
Koop uw tuinkabouter bij Pietersen.

Als iemand gaat zoeken met bijvoorbeeld Google dan krijgt hij deze tekst ook te zien. Het is dus van belang dat er een beetje aansprekende aanhef staat die mensen die uw site tegenkomen in de zoekresultaten voldoende nieuwsgierig worden om door te klikken.

De belangrijkere woorden van de title metatag komen bij voorkeur terug in de eigenlijk tekst van uw website. In dit voorbeeld moeten “tuinkabouter” en “Pietersen” ook in de tekst voorkomen, wat hierbij waarschijnlijk wel het geval zal zijn.

Men gaat er in het algemeen van uit dat de title metatag maximaal rond de zestig tekens lang mag zijn en dat de rest door zoekmachinerobots genegeerd wordt. Maar anderen beweren dat de grens honderd of zelfs 150 tekens is. Maar zorg dat u aan de voorzichtige kant blijft en regel dat uw voornaamste trefwoord in de eerste zestig tekens zit.

plaatsing title metatag

Een aanbeveling die je nog wel eens tegen komt is om <title> direct na de <head> tag op te nemen. Deze aanbeveling wordt niet door iedereen gegeven, maar kwaad zal het in elk geval niet kunnen.

Heeft u trouwens al eens gekeken wat uw titel op uw eigen webpagina’s is?

Aangepast zoeken
Haal hier uwXML sitemap
Dit bericht is geplaatst in HTML, seo met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.