Wat is een gatewaypagina

Geschatte leestijd: 2 minuten

Wat is een gateway pagina

gatewaypaginaEen concept dat veel wordt gebruikt en en natuurlijk ook misbruikt  (welkom op internet) is het werken met een gatewaypagina, ook wel deurmatpagina’s of landingspagina’s genoemd. In elk geval worden deze niet-eenduidige termen flink door elkaar gebruikt en als er al verschil tussen is dan is dat minimaal. Maar het gaat meer om het effect dan om de exacte benaming.

Een gatewaypagina is een speciaal gemaakte webpagina die qua tekst is geoptimaliseerd voor een bepaald trefwoord zodat de bezoeker de tekst direct herkent omdat die pas bij het door hem gebruikte zoekwoord of trefwoord/ . Vaak wordt dit gecombineerd met een reclamecampagne rond deze zoekwoorden. Dat kan zowel met speciale advertenties zijn als bijvoorbeeld met Google Adwords.

De bezoeker of mogelijk klant dit een adres intikt komt dan niet op de algemene hoofdpagina van onze website terecht maar op een zogenaamde gatewaypagina die speciaal bedoeld is om hem met passende verkooptekst te ontvangen en die qua opzet verder gaat waar de advertentie gestopt is. In het algemeen betreft het hier een pagina die met SEO technieken ook zo optimaal mogelijk gemaakt is voor hetzelfde keyword als datgenen dat gebruikt wordt om bezoekers naar onze pagina te lokken.

Is een gatewaypagina legaal?

Op zich is dit een legaal proces dat voor de meeste betrokkenen alleen maar voordelen biedt. Het is echter een aantal jaren geleden in een kwaad daglicht komen te staan toen sommigen met speciale programmatuur deze gatewaypagina’s aan gingen maken. Het gevolg was een overvloed van pure onzinpagina’s waar echter veelvuldig een bepaald trefwoord in voorkwam. Deze gatewaypagina’s sprongen dan met een zogenaamde redirect automatisch door naar een zinvollere pagina. Een enorme vervuiling van de zoekmachines was het gevolg en bedrijven als Google etc. hebben dit gebruik dan ook terecht afgestraft.

Haal hier uwXML sitemap

Maar mits netjes en met beleid gebruikt kan het gebruik van een speciale gatewaypagina om op advertenties en dergelijke te reageren heel zinvol zijn. Maar maak wel fatsoenlijke pagina’s die uw klanten niet direct afschrikken.

~~~~~~~| Een artikel van Artikelboer |~~~~~~~
Dit artikel mag vrij gebruikt worden zolang er geen wijzigingen worden aangebracht en de links naar dit artikel blijven bestaan

Aangepast zoeken
Dit bericht is geplaatst in seo met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.