Cybersex, iets voor u?

cybersex, een uiting van de moderne tijd

Cybersex (het wordt ook wel virtuele sex genoemd) is iets wat de laatste jaren populair begint te worden. Hier en daar wordt nog wat lacherig gedaan wordt over de vibrator met een USB-poort. Maar er is inmiddels een complete industrie rond cybersex ontstaan. Waar hebben we het over als we het over cybersex hebben?

Skype-uitbreiding

In feite praten we bij software voor cybersex over een verdere uitwerking van software zoals skype. Met dit soort software kunnen we met elkaar communiceren over grote afstanden. Dat kan telefoon-achtig zijn of uitgebreid worden met video zodat de gesprekspartners elkaar kunnen zien. En hier gaat het dus duidelijk verder dan alleen een goed gesprek. Zeker als je elkaar kunt zien is er dan al veel mogelijk. Maar via speciale software is er nog veel meer mogelijk dan alleen maar toekijken.

Op afstand bedienbare sexspeeltjes

We hebben het over op een bijzondere vorm van sexspeeltjes. Die kun je op afstand  bedienen. En dan is ook de videoverbinding nuttig. Je kunt de reactie van je cybersexpartner waarnemen op het moment dat je haar of zijn speeltje bedient. Want uiteraard bedien je het speeltje van je partner en die partner die van jou.

Fantasie

Nu is het altijd wel zo dat nieuwe ontwikkelingen de fantasie van ontwerpers aan het werk zetten. Dat is hier uiteraard niet anders. Wat rondzoeken op internet levert een bonte hoeveelheid attributen op.  Waar toch wel zaken tussen zitten waarvan je je afvraagt waar het voor dient. En die je jezelf af doen vragen of het voor de gebruiker erg comfortabel zal zijn.

Een vorm van vreemd gaan?

Het fenomeen cybersex leidt ook tot heel andere discussies. Kan het een vorm van vreemd gaan zijn als je het met een andere partner dan je gebruikelijke doet? Ook als zit deze achter een computerschermpje, mogelijk aan de andere kant van de wereld? Een interessant dilemma waar men nog niet echt uit is. De deskundigen hebben daar ieder zo de eigen ideëen over. Er is tenslotte geen direct contact. Een hard “ja” of “nee” op de vraag of het vreemdgaan is, is voorlopig aan de gebruikers zelf.

Voor- en nadelen.

Voordeel is dat er bijna altijd wel iemand op internet te vinden is voor een potje cybersex. Zoveel heb je tenslotte niet met de andere kant van doen en veel gevaar loop je niet. Je houdt er niets lichamelijk onprettigs aan over.  En wil je de cyberrelatie verbreken dan kan dat door de computer uit te zetten. Niet netjes natuurlijk maar wel effectief. Voor sommige verlegen types kan het een nieuwe wereld doen opengaan waar ze normaal niet aan zouden kunnen denken. De anoniemiteit speelt ook een grote rol. Omdat schaamtegevoelens hier niet of nauwelijks een rol spelen kunnen er fantasieën uitgeleefd worden. Vaak zou  men er anders nooit tegenover anderen mee naar buiten durven komen.

In de andere kant te vertrouwen?

Nadeel kan ook zijn dat de andere partij alles wat te zien is opslaat . Dan kan er een video van gemaakt worden die later weer op het internet te zien is. Daar doe je weinig anders tegen dan jezelf zo onherkaanbaar mogelijk te maken. Soms is er ook sprake van betaalde cybersex. Op dat moment zit er een prijskaartje aan. En dat kan flink in de papieren lopen.