Erotische kunst in het atelier

Erotische kunst in het atelier

Vaak vinden kopers het interessant om te zien hoe een erotisch kunstwerk (of een ander natuurlijk)  in een atelier van een schilder in stappen tot stand komt. Daarom laten we dat af en toe eens zien bij een schilderij door middel van een kijkje in het atelier.

De kant en klare exemplaren zijn te bekijken in de verschillende galeries op deze website over erotische kunst. De eerste drie werken horen overduidelijk bij elkaar. Het schilderij in wording wordt hier in fases getoond.

Er wordt steeds een laag acrylverf met meer detail en meer intense kleuren toegevoegd. Bij speciale werken wordt er ook wel een deklaag in olieverf aangebracht maar dat maakt het schilderij een stuk duurder.

Dit gaat zolang door tot het werk ontstaat dat de kunstenaar voor ogen heeft. Het aantal lagen is meestal tussen de drie en vijf maar daar zijn best flinke afwijkingen van mogelijk.Er zijn niet echt regels voor.

Ook zijn er kunstenaars die zogenaamd “alla prima” zoals dat heet allen in één klap op het doek zetten. Natte verf in natte verf dus. We doen dat zelf bijvoorbeeld bij het life schilderen dat elders op deze website beschreven staat. Dan ontbreekt gewoon de tijd voor een dergelijke gelaagde aanpak. Dat willen we het model in kwestie dat bijvoorbeeld voor een speciaal cadeau poseert,  verder niet aandoen.

 

werk in uitvoering aan erotische kunst in het atelier 2

Fantasie erotische kunst in wording in het ateliererotic art in het atelier van de kunstenaar

 

Het volgende erotische werk is weer van een andere orde. Ook voor dit werk is door het model “live” geposeerd in ons atelier. Best een lastige houding om lang vol te houden en daarmee waarschijnlijk ook niet voor elk model geschikt om te doen.

Ook wil niet elk model in dit soort houdingen poseren en dat is natuurlijk het goed recht dat we van harte respecteren.

Maar modellen die eens in een dergelijke meer gewaagde stand willen poseren zijn van harte welkom om het eens te komen proberen.

Ook dit erotische schilderij is verkocht en heeft inmiddels het atelier verlaten en heeft een tevreden nieuwe eigenaar gevonden. We hopen (en gaan ervan uit) dat het op een goede plaats is terecht gekomen

fantasiestuk erotische kunst in uitvoering