Realisme

Wat is realisme in de erotische kunst?

Onder realisme verstaan we op dit weblog over erotische kunst het goed herkenbaar (dat is iets anders dan precies en supergedetailleerd) afbeelden van de erotische gedeelten van het menselijk lichaam. Ook een fantasie zoals we elders beschrijven kan natuurlijk realistisch zijn. Het één sluit het ander niet uit.

Poseren is vrij lastig

Het afbeelden op een schilderij van personen die lekker actief met hun wat meer erotische handelingen bezig zijn is in het algemeen niet of nauwelijks te doen. We hebben het hier niet alleen over een snel en vrij ongecontroleerd gebeuren, maar ook over een handeling met een meestal vrij korte tijdsduur. Prima om daar foto’s van te maken of als we nog wat meer beweging willen een video, maar dan houdt het wat beeldende kunst betreft verder wel snel op.

We dienen dus bij het schilderen met een stuk realisme terug te vallen op statische delen van het lichaam in min of meer erotische houdingen. Houdingen die door het model een tijdje zonder problemen vastgehouden kunnen worden.

Foto naschilderen kan altijd maar heeft niet de voorkeur

Of we kunnen een realistisch schilderij maken door foto’s na te schilderen. Dat kan natuurlijk altijd. Maar de praktijk leert dat er niets boven een “life” geschilderd schilderij gaat. Het heeft gewoon veel meer sfeer en uitstraling dan een toch altijd wel wat doodse foto. Het moet snel gebeuren en dat geeft nu net iets extra’s. 

In principe werken wij op deze wijze alleen met vrouwelijke modellen of eventueel een vrouw met partner. Mannen hebben meestal niet de fysieke mogelijkheid om voldoende lang “erotisch” te poseren.

Realisme bij mannen

Bij mannen zijn één of meer foto’s waarvan gewerkt kan worden dus absoluut noodzakelijk.

Voorbeelden van realisme

Hieronder staan een aantal voorbeelden van realisme naar de natuur geschilderd, schilderijen die regelmatig uit voorraad in het atelier of in een galerie leverbaar zijn.

erotische kunst vagijntje viererotische kunst met een meer realistisch vagijntje width=

realistische erotische kunst vagijntje 2

realisme: erotische kunst vagijntje

Belangstelling?

Hebt u belangstelling voor realisme en daarmee voor aankoop van een bepaald schilderij van deze website? Neem dan contact op via het contactformulier. Dan maken we een afspraak om het werk in de werkelijkheid te komen bekijken. Deze intieme werkjes verkopen snel in de praktijk. Mocht uw voorkeur er niet meer zijn dan vinden we ook daar altijd een oplossing voor. We kijken dan in overleg of er iets speciaal voor u gemaakt kan worden. Natuurlijk voor een redelijke prijs. We komen er in de praktijk eigenlijk altijd wel uit.

Het atelier waar het werk indien voorradig ook te koop is bevindt zich in de bollenstreek.

Wilt u uw partner verrassen met een wel heel bijzonder en intiem cadeau?

Klik dan hier voor de unieke mogelijkheden.