Subscribe via RSS

Bridgecamera

By admin

Bridgecamera

We spreken van een bridgecamera bij een digitale camera die qua bedieningsmogelijkheden, instelmogelijkheden en dergelijke aanzienlijk meer te bieden heeft dan een zogenaamde digicompact camera maar waarop geen verwisselbare objectieven mogelijk zijn zoals bij een spiegelreflexcamera.

De prijs van de bridgecamera ligt vaak ver onder die van de spiegelreflex en is voor veel amateurfotografen zeker te overwegen.

Scherpstelmotor

By admin

Scherpstelmotor

De scherpstelmotor is een onderdeel van de autofocus dat zorgt voor de (meestal draaiende) beweging van het scherpstelmechanisme van een objectief. De scherpstelmotor kan zowel in de camera zitten als in het objectief. Als de scherpstelmotor in de camera zit dan is er sprake van een overbrengingsmechanisme dat we meestal als een soort asje uit de bajonet zien steken waar het objectief mee op de body wordt bevestigd.

Een objectief dat geen scherpstelmotor bevat kan alleen op een camerabody die wel over een scherpstelmotor beschikt gebruikt worden als we de autofocus willen gebruiken. Vooral oudere objectieven hebben vaak geen eigen scherpstelmotor omdat de techniek destijds nog niet ontwikkeld was. Het voordeel van de scherpstelmotor in het objectief is dat dit meestal sneller en stiller is.

Swinghead

By admin

Swinghead

Een swinghead is een vorm van een statiefkop die speciaal is ontworpen voor het werken met grote teleobjectieven waarbij deze toch een zekere bewegingsvrijheid hebben.

Een swinghead wordt veel gebruikt bij natuurfotografie omdat hiermee relatief gemakkelijk een zwaar teleobjectief op het vaak bewegende onderwerp te richten valt.

Translate »