Subscribe via RSS

Push

By admin

Push

Met push of push-ontwikkelen wordt overontwikkeling van een film bedoeld.

Overontwikkeling is te realiseren door:

de film overmatig te bewegen

de vloeistoftemperatuur flink te verhogen

de ontwikkelijd flink te verlengen.

Het mag duidelijk zijn dat dit de nodige expertise bij de fotograaf verwacht. Het is geen techniek voor beginners. En het is niet altijd eenvoudig om consequent hetzelfde resultaat te behalen.

Flitsbuis

By admin

Flitsbuis

De flitsbuis is het glazen onderdeel van een elektronenflitser waarin de eigenlijke ontlading plaatsvindt en waarmee dus de flits wordt afgegeven. Hiertoe staat er een zeer hoge spanning, enkele honderden volts over deze buis. Deze spanning is op veel delen van de elektronica van elektronenflitsers terug te vinden en kan zeer ongezond zijn bij aanraking. Het zelf openen van een elektronenflitser is dan ook voor leken zeker af te raden.

Beweegbare camera

By admin

Beweegbare camera

Een beweegbare camera is een type camera waarbij objectief en film/sensor ten opzichte van elkaar in meerdere richtingen zijn te verstellen dus bewogen kunnen worden. We hebben het dan bijvoorbeeld over een technische camera of een camerA met tilt- of shiftobjectief. Het begrip beweegbare camera heeft dus niets met het bewegen van de camera als geheel te maken waardoor bijvoorbeeld bewegingsonscherpte ontstaat.

Translate »