Subscribe via RSS

35mm

By admin

35mm

35mm filmEen 35mm film is de veel gebruikte benaming voor de zogenaamde kleinbeeldfilm die de laatste tientallen jaren gebruikt werd in fotocamera’s, de zogenaamde kleinbeeldcamera.

Deze 35mm film gaat in een kleine cassette waarin de film lichtdicht is ondergebracht. De film wordt uit de cassette getrokken door bewegende tandjes in de camera die in de perforatie van de film grijpen tijdens het zogenaamde filmtransport. Vroeger gebeurde dit door het omzetten van een handel, bij moderneren analoge camera’s middels een motor.

De 35mm film werd meestal geleverd voor 24 of 26 opnamen. Ook was de film vaak in grootverpakking te verkrijgen waarbij deze in lege cassettes overgespoeld kon worden.

Sommige camera’s hadden de mogelijkheid voor een groot magazijn voor 35mm dat dan meestal in plaats van de achterwand van de camera werd afgebeeld. Hiermee konden soms tot 500 foto’s worden gemaakt

1 Response to 35mm

  1. digitaal analoog dilemma | Artikelboer

    […] van een digitale camera zo schets zult u zich afvragen waarom ik nog steeds een camera met 35mm film bij me heb. Ik heb kennelijk een soort persoonlijk het digitaal analoog dilemma. Nu, […]

Post a Comment

 
Translate »