Subscribe via RSS

Rimlicht

By admin

Werken met Rimlicht

Bij een rimlicht wordt er door het gebruik van flitsers of lampen een soort aura rond het model gecreëerd. Denk aan een soort rand van licht rond het hoofd van het model.

Vooral het tegegemoet komende licht dat van achter af door het haar van het model schijnt geeft een fraai effect. Dit gebruik van de verlichting lijkt het haar als het ware op te lichten en geeft een bijzonder soort glans over het haar.

Dit effect wordt in het algemeen bereikt met een vorm van tegenlicht en een invulflits om geen silhouet te verkrijgen.

Een foto maken met rimlicht

Het maken van een goede foto met rimlicht is dan ook niet zo simpel. Meestal zijn een aantal proefopnamen noodzakelijk om het tegenlicht goed te krijgen. In het algemeen voldoet een lamp of een flitser die een behoorlijk scherpe bundel licht geeft, het beste. Het gezicht van het model zal nu nog een volledig silhouet vormen. Het gevolg is een model zonder enige tekening in het gelaat. In de meeste gevallen zelfs onherkenbaar.

De volgende stap is om dan met invulflitsen dit silhouet effect te verminderen of zelfs geheel weg te krijgen zodat de combinatie van rimlicht en een doortekende frontale opname overblijven.

In plaats van rimlicht wordt ook wel de term contourlicht gebruikt.

Post a Comment

 
Translate »