Welkom bij Model Henriëtte, voor uw kunst- en fotomodel poseerwerk

Voor poseerwerk ga je naar model Henriëtte

Model Henriëtte heet u van harte welkom op deze website. Model sinds 2004. Voor beeldende kunst, fotografie en al uw andere zaken waar u maar een model voor nodig hebt. Vragen kan altijd, nietwaar?

Artikel in "de Telegraaf" van 20 juli 2018

Artikel in “de Telegraaf” van 20 juli 2018

Poseren is een rol spelen, zoals in de wisselende plaatjes hieronder goed te zien is. En ik probeer in de rol van “Model Henriëtte” veel van die rollen waar te maken. Daar zitten nogal wat duistere rollen bij die goed passen bij mijn donkere oogopslag. Een oogopslag die door veel fotografen zeer gewaardeerd wordt. Maar die voor de wereld van de beeldende kunst als snel wat dreingend over kan komen.

En daarom zeg ik er maar altijd bij:

Ik ben aardiger dan je misschien zou denken

model Henriette ani14ani14

Via de keuzeknoppen hierboven of via de paginalijst aan de rechterkant komt u bij de verschillende activiteiten waar ik op dit moment actief in ben.

Kunstmodel Henriëtte

Ik ben te boeken voor kunstmodel, en dan vooral voor snellere standen. Standen vanaf 15 seconden zijn leuk om te doen voor iedereen. Ja, inderdaad. Het is keihard werken voor iedereen. Maar dat is toch juist leuk? We komen er als model en tekenaars/schilders toch juist voor om een prestatie te leveren? Nu, aan Model Henriëtte zal het niet liggen.

Wilt u wat meer weten van deze toch wel bijzondere tak van het modeltekenen? Kijk dan op dynamisch-model.blogspot.com. Overigens is deze techniek vooral afkomstig uit de hoek van het poseren voor animatie-opleidingen.

ani6 model Henriette model Henriette

Fotomodel Henriëtte

Ook in de fotografie heb ik de loop der tijden het nodige gedaan. Hoewel ik de laatste jaren wel zeer kritisch ben geworden. En dat heeft dan vooral te maken met de rare ervaringen die je als model op doet. Vooral met personen die zich fotograaf noemen maar daar in werkelijkheid erg weinig mee te maken hebben. Vooral Facebook staat daar vol mee. Maar voor een goede, serieuze opdracht sta ik altijd open. Dus heeft u als fotograaf een leuke klus voor een gemotiveerd model, laat het vooral weten. Ook beginnende fotografen kunnen altijd reageren. Ik doe alleen GEEN TFP want dat vind ik een rampzalig model om samen te werken.

ani1 ani7 ani2

Model Henriëtte als Boetseermodel

Naast voor schilderwerk wordt ik ook regelmatig benaderd voor boetseerwerk. Vaak langere series achter elkaar. 10 sessies voor een goed beeld is niet abnormaal. Ach, het is weer eens wat anders dan het snelle materiaal

ani3 ani4 model Henriette

Model Henriëtte aan huis wordt steeds populairder

Zou u wel eens iets anders willen dan wat iedereen doet? Hebt u speciale wensen? Of komt het u gewoon niet goed uit om regelmatig naar een tekenclub te gaan? Dan is er maatwerk mogelijk via het project “Model aan huis“.  Ik kom bij u thuis en neem alles mee wat nodig is. Denk daarbij aan ezels, tekenborden, kachel, lampen etc. Voor tekenmateriaal zorgt u zelf omdat iedereen daar nu eenmaal een eigen voorkeur voor heeft. Inmiddels is goed te merken dat het concept aanslaat. Ik kan me goed voorstellen dat ik er binnen afzienbare tijd helemaal op over stap. Het geeft alle partijen een grote mate van vrijheid. Vaak is voor de deelnemers voordeliger omdat er geen ruimte gehuurd wordt etc.

 

ani9 ani10 ani11