Tekenmodel Henriëtte? Wie is dat en wat doet ze eigenlijk allemaal?

Biografie tekenmodel Henriëtte

Tekenmodel Henriëtte is pas op latere leeftijd met een carrière als model gestart. Maar toen is ze ook wel aan een indrukwekkende  inhaalslag begonnen. Ze is zeer veelzijdig, beheerst een enorm aantal standen van 10 sec tot langere perioden. En staat overal bekend om haar zeer grote betrouwbaarheid. Daardoor is zij een zeer veel gevraagd model geworden.  Zij is te boeken  in de Randstad en als het om langere sessies gaat ook op andere plaatsen in het land.

Tekenmodel Henriëtte is actief als model op allerlei gebied. Zo vinden we op deze website ook een grote hoeveelheid materiaal. Bijvoorbeeld op het gebied van modeltekenen en modelschilderen. Maar ook  boetseren en andere ruimtelijke vormgeving vindt u terug. En natuurlijk de fotografie. Boeken loopt via de contactpagina die u [hier] vindt.

Naast haar vaak behoorlijk volle agenda vindt ze nog tijd voor andere initiatieven op het gebied van kunst en modelwerk.

Kunstmodel tegen uw normale tarief

Het boeken van Tekenmodel Henriëtte voor een poseersessie doet u dus via het [contactformulier]  Boek beslist NIET op het laatste moment. De kans dat ze al bezet is, is dan vrij groot. Zeker bij een serie sessies (vaak nodig voor drie-dimensionaal boetseerwerk) moet er echt ruim van te voren geboekt worden.

Mede-eigenaar Mainport Art Productions

In 2010 werd ze mede-eigenaar van Mainport Art Productions, een initiatief voor het ondersteunen van kunst, modelwerk en fotografie van haar echtgenoot en Frank de Leeuw. Nadat Frank stopte met Mainport Art Productions nam ze het stokje van hem over. Op dit moment lopen er acties om Mainport Art Productions opnieuw in de steigers te zetten. Door alle drukte was het wat weggezakt in de afgelopen jaren.

Leverancier serie modelposeboeken

Wel heeft Frank geholpen bij de totstandkoming van een serie boeken op het gebied van modelposes. Deze serie is inmiddels ook in een voordelige E-boek versie verkrijgbaar.

Auteur weblog modelwerk

Rond diezelfde tijd is Tekenmodel Henriëtte gestart met een weblog voor modelwerk. Dit zeer succesvolle weblog wordt druk gelezen. Het bevat een groot aantal artikelen over modelwerk en allerlei zaken daar om heen. Het weblog wordt nog regelmatig aangevuld. Een overzicht van de recente aanvulling vindt u onderaan deze pagina. Naast dit weblog is Tekenmodel Henriëtte auteur van een aantal boeken. Bijvoorbeeld met tips voor modellen, modeltekenaars en voor hen die met modellen werken. Deze boeken zijn elders op deze site te vinden.

Mede-eigenaar Galerie

In mei 2013 heeft Tekenmodel Henriëtte samen met haar echtgenoot Galerie Mocca in Harderwijk overgenomen. Deze op zich goed lopende galerie is echter in december 2013 gestopt. De reden? Extreme regenval die bouwkundige problemen in het gehuurde pand veroorzaakte. En kunst en regenwater gaan slecht samen. Het is wel de bedoeling ter zijner tijd weer iets als een galerie op te zetten. Zeker gezien de goede ervaringen die we er mee opgedaan hebben.

Modellencoach.

Vanaf 1 november 2014 kunnen vrouwelijke modellen ook bij mij terecht voor een stukje individuele coaching. De afgelopen jaren kreeg ik steeds meer vragen op dat gebied. Zodat ik besloten heb om het een wat formelere vorm te geven.

Op http://modellencoach.blogspot.nl vind je er alles over.

tekenmodel Henriette modellen boek algemeen

Initiatiefneemster kunstmodel training

Een onderdeel van deze modellenbond waar in september 2014 de inschrijving wél voor wordt geopend is Leren Poseren, een basistraining voor aankomende kunstmodellen, later uit te breiden tot fotmodellen. Sommige mensen denken nu eenmaal dat poseren een kwestie is van even gaan zitten en geld vangen.. Dat kunstmodel gewoon een vak is dat geleerd moet worden ontdekt een beginnend kunstmodel al snel. Het goed(!) poseren valt dan vaak vies tegen zoals men ook op de training zal merken.

cover

Op opleidingen zijn begonnen in oktober 2014 De bijbehorende cursusboeken worden vanaf 1 ook los verkocht. 

Naast al deze bezigheden blijft Henriëtte ook gewoon als model aan de gang. Dus is ze normaal te boeken. Gewoon voor de tarieven die u of uw instituut normaal gesproken hanteren. Dus dit zeer ervaren model is voor elke fotograaf, kunstenaar, tekenclub etc gewoon te betalen.

Kortom, Henriëtte is misschien wat later begonnen. Maar sinds die tijd is ze onstuitbaar bezig.