modelposes

Google Aangepast zoekenEnglish version

[25 modelposeboeken] | [2002 poses in boekvorm] | [2002 poses op CD] | [Modelschetsen]

Hallo collega's,

Ik ben Henriëtte. Ik ben al vele jaren actief als professioneel model. Daarbij werk ik zowel voor fotografen als in de beeldende kunst.

Als model ben je altijd druk doende om steeds je beste poses te bedenken. Want, zo weet ik maar al te goed uit eigen ervaring, niet alle fotografen en kunstenaars/docenten zijn op dat punt nu eenmaal even creatief.

“Niet iedereen is even creatief”

Sterker nog, er zijn volop kunstenaars, fotografen en docenten die er van uitgaan dat je als model zelf wel je poseerstanden weet te bepalen. En dat zij dus alleen de foto’s maar moeten maken, de tekening maken of les moeten geven.

Nou, dat is op zich niet erg. Het geeft je als model lekker veel vrijheid. Maar als je je op je poseerwerk wilt concentreren, dan is het behoorlijk lastig als je dan tijdens het poseren ook nog eens diep na moet gaan denken over je volgende pose. Zeker bij zeer korte poses. Zelf doe ik ze tot 10 seconden. En dan is het wel heel hard werken!

“Hoe bedenk je steeds nieuwe poses?”

Het zou dus erg handig zijn als je al vast tevoren met de betrokkenen kon bespreken welke poses je wilt gaan innemen. Maar daar is dan wel een voorbeeld voor nodig dat je kunt gebruiken om poses te bespreken.

Omdat ik zelf ook met dat probleem zat heb ik een serie boekjes en een CD-rom met poses voor modellen laten maken. Die voorbeelden zijn in de praktijk uitermate handig gebleken om een voorbespreking bij een fotograaf of een opdrachtgever te doen. In de kop van de pagina vindt je links naar die andere boeken.

Op deze pagina kijken we naar het boek 2002 modelposes. Dit boek is echt bedoeld om snel een idee te krijgen en voor modellen om gewoon heel veel zelf te oefenen. Oefenen kun je als model nooit teveel doen. Het geeft je vaardigheid en zelfvertrouwen. Allebei even belangrijk.

Laten we de voordelen van het boek eerst eens even op een rijtje zettenEen professioneel model moet over een groot aantal poses beschikken. Deze boeken zijn het ideale zelfstudiemateriaal om jezelf veel poses aan te leren. En hoe professioneler je als fotomodel of kunstmodel overkomt, hoe meer je met je poseerwerk kunt verdienen
   
Als je je goed kunt concentreren zonder je het hoofd te breken over je volgende poses komt dat je poseerwerk en dus je uitstraling zeker ten goede. En dat leidt vanzelf weer tot meer opdrachten. En meer opdrachten betekenen weer meer inkomsten.
   
Het is ook voor de fotograaf of de docent ook een rustgevend idee dat jullie tevoren beiden al weten wat de poses zullen worden. Dus ook zijn werk en de kwaliteit van de fotoshoot zullen er de positieve vruchten van plukken.
   
Natuurlijk kun je voorbeelden van poses voor modellen van internet halen, maar dat kost heel veel werk om de juiste op te zoeken en levert meestal toch net niet de pose die je wilt hebben. De foto’s is deze boekenserie zijn bewust voor poseerwerk en de op deze pagina besproken situaties geschoten en zijn door hun opzet heel toegankelijk.
   
Als je de basis in de vingers hebt werk je veel meer ontspannen en met veel meer zelfvertrouwen. En dus met nog meer plezier!
   
Net zo min als bij fotografen heeft de gemiddelde opdrachtgever weinig tot geen idee van de (on-)mogelijkheden van bepaalde modelposes. Ook voor gesprekken met deze opdrachtgevers is het buitengewoon handig om over dit soort voorbeeldmateriaal te beschikken.
   
De investering in dit boek is ongeveer de opbrengst van een half uur poseren tegen standaardtarief, dus daar hoeft je het al helemaal niet voor te laten. Een investering van niets qua geld maar wel een grote investering in je carrière als model.
   
Het scoort enorm bij fotografen, opdrachtgevers en modellenbureaus als men ziet dat je bereid bent in jezelf en in je kwaliteiten als model te investeren door nieuwe dingen aan te leren. Ook dat komt je naam en dus het aantal opdrachten ten goede. Het is een heel, heel klein wereldje en zowel positief als negatief nieuws over je doet al snel de ronde.
   
Zowel het model uit de boeken als de fotografen zijn professionals uit de dagelijkse praktijk en weten dus als geen ander aan welke eisen een dergelijk boek met modelposes dient te voldoen. De kwaliteit en de praktische bruikbaarheid van de poses in dit boek zijn dus zeker gewaarborgd.


reactie modelpose boek
Een tevreden klant...

Klik [HIER] om een voorbeeldpagina op te halen zodat je een idee krijgt waar je in investeert.

modelposes


Een "artist impression" hoe een geprint boek er in een binder uit kan zien.

De prijs van het boek is € 7,00 natuurlijk zondermeer heel laag te noemen. We doen dat om onze uitgaven voor iedereen bereikbaar te houden. En bedenk eens hoe handig het is om thuis in alle rust je poses in te studeren in plaats van die poses in een zaal met ongeduldige cursisten te moeten bedenken. Of met een fotograaf die allang weer klaar staat om een volgende opname te maken. Zou dat ook jou niet heel wat rust geven? En met de goede naam die je maakt als ervaren model met vele poses heb je dit boek binnen zeer korte tijd terugverdiend. Dus dat allemaal voor de geringe investering van slechts € 7,00. Voor een dergelijk gering bedrag is dit waardevolle boek met maar liefst 2002 (!) poses voor modellen van jou.

Verkijk je qua kwaliteit niet op deze lage prijs. We willen gewoon dat je waar krijgt voor je geld. De uitgever Mainport Art Productions maakte al meer dan 150 gratis weblogs en websites voor tekenaars en kunstenaars, puur uit een stukje idealisme. (zie www.mainportart.nl. Geld is voor ons absoluut geen drijfveer en mag dat wat ons betreft in de kunstwereld ook helemaal niet zijn.

Dus om "2002 modelposes" nog even kort op een rijtje te zetten:

Je gaat meer verdienen omdat een model dat veel poses kent nu eenmaal eerder gevraagd wordt.
   
Je studeert de poses tevoren in, zonder gezeur om je heen en lekker in je eigen tempo. Dat geeft rust en zelfvertrouwen.
   
Je werkt aan je verzameling poses wanneer jij dat wilt. En op de plaats die jij wilt.
   
Het is een lekker rustgevend idee dat je straks in de stress van het poseren geen poses meer hoeft te bedenken maar dat je er als vanzelf in gaat glijden.
   
Je zit veel geconcentreerder en ontspanner als je niet steeds onder het poseren nieuwe poses hoeft uit te denken. En een model dat ontspannen zit straalt dat uit. En dat is zeer positief.
   
Je kunt al over een paar minuten over het boek beschikken door de downloadmogelijkheid die hier geboden wordt.
   
De investering is natuurlijk dusdanig laag dat echt iedereen zich deze investering probleemloos kan veroorloven. Zelfs in deze dure tijden. Of misschien wel juist in dure tijden met een dergelijke lage investering. Een half uurtje poseren en het is al terugverdiend. Waar praten we eigenlijk over?
   
Er is een lekker vertrouwde manier van betalen via je eigen bank.
   
Je kunt over een paar minuten over "modelschetsen" beschikken. Geen wachttijden of gang naar winkel of postagentschap noodzakelijk.

Bestel nu online

Het boek 2002 modelposes wordt nog uitsluitend digitaal geleverd omdat de verzendkosten compleet de pan uit rezen. De prijs bedraagt in de digitale vorm dus slechts €7,00 dus daar zal niemand het voor laten liggen...

Betaling gaat gewoon achteraf via je eigen bank Mocht er iets mis gaan, onderaan de pagina staan contactadressen.Klopt. Webwinkels vertrouwen hun klanten niet verder dan dat zij hen zien. En eisen dus bijna altijd vooruitbetaling van hun bedenkelijke klant. Wij hebben een heel andere, zeer positieve ervaring met onze klanten. En waarom moet de klant wél in goed vertrouwen betalen en dan maar hopen ooit de bestelling te ontvangen?

Dus u ontvangt na het invullen van het bestelformulier dat u krijgt als u op de bestelkop drukt, gewoon direct de downloadlink voor uw digitale bestelling met een betaalinstructie. En we gaan er dan natuurlijk van uit dat u dit geringe bedrag wel even overmaakt.Links modelposes

Als model of als iemand die interesse heeft in modeltekenen of modelfotografie zijn de volgende links voor jou trouwens beslist interessant:

Website nodig als model: Die van Mainport Art Productions zien er ZO uit.
en hier staat de nodige informatie
Ronddraaiende(!) voorbeelden voor boetseren.
Weblog modeltekenen
Facebookpagina modeltekenen
Toppers tekenen Toppers, modeltekenen voor gevorderden
Tekenmodel Henriëtte, het model uit het boek
Overige voorbeeldposities voor modellen en tekenaarsmijn facebook profielmijn linkedin profielmijn twitter profiel