modelposes

Google Aangepast zoekenEnglish version

[25 modelposeboeken] | [2002 poses in boekvorm] | [2002 poses op CD] | [Modelschetsen]

Hallo collega's,

Ik ben Henriëtte. Ik werk al vele jaren als professioneel model. Ik verdien er mijn brood mee. Daarbij werk ik zowel voor fotografen als in de beeldende kunst voor kunstenaars, academies, tekenclubs en dergelijke.

Als model ben je altijd druk doende om steeds je beste poses te bedenken. Want, zo weet ik maar al te goed uit eigen ervaring, niet alle fotografen en kunstenaars/docenten zijn even creatief als het op het bedenken van poses aankomt.

“Niet iedereen is even creatief”

Sterker nog, er zijn volop kunstenaars, fotografen en docenten die er van uitgaan dat je als model zelf je poseerstanden maar moet weten te bepalen.

Nou, dat is op zich niet erg. Het geeft je als model lekker veel vrijheid als anderen dat niet voor je doen. Maar als je je echt op je poseerwerk moet concentreren, dan kan het behoorlijk lastig zijn als je dan tijdens het poseren ook nog eens na moet gaan denken over de volgende pose die je aannemen wilt.

“Hoe kom je aan nieuwe poses?”

Het is natuurlijk erg handig als je al vast tevoren met de betrokkenen kunt bespreken welke poses je in wilt gaan nemen. Maar daar is dan wel een goed bruikbaar en gemakkelijk hanteerbaar voorbeeld voor nodig. Dat voorbeeld kun je dan gebruiken om je poses te bespreken.

Omdat ik zelf ook met dat probleem van een gebrek aan voorbeelden zat heb ik een serie boekjes en een CD-rom met poses voor modellen laten maken. Dat boek en die CD zijn in de praktijk uitermate handig gebleken om een voorbespreking bij een fotograaf of een opdrachtgever te doen. In de kop van deze web pagina vind je links naar die andere boeken.

Op deze pagina kijken we naar de CD 2002 modelposes. Deze CD is echt bedoeld om snel een idee te krijgen en voor modellen om gewoon heel veel zelf te oefenen.

Laten we de voordelen van het boek eerst eens even op een rijtje zettenEen professioneel model moet uiteraard over een groot aantal poses beschikken van verschillende lengte. Deze boeken zijn het ideale zelfstudiemateriaal om jezelf veel poses aan te leren. En hoe professioneler je als fotomodel of kunstmodel overkomt, hoe meer je natuurlijk met je poseerwerk kunt verdienen.
   
Als je je goed kunt concentreren zonder je het hoofd te breken over je volgende poses poseer je een stuk relaxter. Dat komt je poseerwerk en je uitstraling zeker ten goede. En een positieve uitstraling leidt automatisch tot meer opdrachten.
   
Het is voor iedereen gemakkelijk om van te voren al een idee te hebben wat de poses zullen gaan worden. Behalve voor het model ook voor kunstenaar, docent of fotograaf. Dus ook zijn werk en de kwaliteit van de fotoshoot zullen er zeker door toenemen
   
Natuurlijk zijn er op internet wel voorbeelden van poses voor modellente vinden. Maar het kost heel veel werk om de juiste poses op te zoeken en levert meestal toch net niet datgene wat je wilt hebben. De foto’s is deze boekenserie zijn bewust voor poseerwerk geschoten met een proffesioneel, ervaren model en zijn door hun opzet heel toegankelijk. Ook voor minder ervaren modellen.
   
Als je de basis van het poseren echt lekker in de vingers hebt werk je veel meer ontspannen en met veel meer zelfvertrouwen. En dus met nog meer plezier!
   
Ook voor gesprekken met deze opdrachtgevers is het handig om over dit soort voorbeeldmateriaal te beschikken. Want net zo min als bij fotografen heeft de gemiddelde opdrachtgever weinig tot geen idee van de (on-)mogelijkheden van bepaalde modelposes. En dan kan een CD als deze prima helpen
   
De investering in deze CDrom is iets minder dan de opbrengst van een half uur poseren tegen standaardtarief, dus daar hoeft je het al helemaal niet voor te laten.
   
Het maakt een prima indruk bij fotografen, opdrachtgevers en modellenbureaus als men ziet dat je bereid bent in jezelf en in je kwaliteiten als model te investeren. Bijvoorbeeld door nieuwe dingen aan te leren. En dat komt je naam als model en dus je aantal opdrachten beslist ten goede.
   
Zowel het model van de CDrom als de fotografen zijn professionals uit de dagelijkse praktijk. Zij weten als geen ander aan welke eisen een boek of CDrom met modelposes moet voldoen. De kwaliteit en de praktische bruikbaarheid van deze CDrom zijn dus zeker gewaarborgd.

modelposes

Nieuwsgierig hoe de inhoud van de CD er uit ziet? Hieronder kan een beperkte proefversie bekeken worden.

De prijs van de CDrom is € 7,00 natuurlijk zondermeer laag. We houden de prijzen laag om onze uitgaven voor iedereen bereikbaar te houden. Dus voor de geringe investering van slechts € 7,00 is deze waardevolle CD met maar liefst 2002 (!) poses voor modellen van jou. Compleet met zoekfunctie en een vorm van een geheugen om eerder gebruikte posities terug te kunnen vinden.

Ja, maar dat is 3 voorbeelden voor een cent? Klopt!

Verkijk je niet op deze lage prijs van deze CDrom. De uitgever Mainport Art Productions maakte al meer dan 150 gratis weblogs en websites voor tekenaars en kunstenaars, puur uit idealisme. (zie www.mainportart.nl. Geld is voor ons absoluut geen drijfveer en mag dat wat ons betreft in de kunstwereld ook helemaal niet zijn. Daarom worden boeken en de CDrom voor dit soort zeer lage bedragen aangeboden. En omdat we alles digitaal leveren via download zijn onze kosten ook niet hoog.

Dus om "2002 modelposes" nog even kort op een rijtje te zetten:

Je gaat een beter inkomen krijgen. Want een model dat veel poses kent wordt nu eenmaal eerder en vooral ook veel vaker gevraagd.
   
Je kunt thuis in de huiskamer rustig en op je gemak je poses tevoren instuderen zonder afleiding en lekker in je eigen tempo.
   
Je kunt je verzameling poses nog verder uitbreiden wanneer jij dat maar wilt of nuttig vindt.
   
Het is fijn en rustgevend gevoel dat je straks in de stress van het poseren geen poses meer hoeft te bedenken. Je kunt gemakkelijk van de ene in de andere pose glijden.
   
Je zit veel geconcentreerder en ontspanner als je niet steeds onder het poseren nieuwe poses hoeft uit te denken.
   
De investering in deze CDrom (7 euro. Belachelijk laag natuurlijk!) is zodanig laag dat echt ieder model zich deze investering probleemloos kan veroorloven. Dat kan zelfs in deze dure tijden. Een half uurtje poseren als kunstmodel en het is al ruimschoots terugverdiend. Dus waar praten we over?
   
Gewoon een vertrouwde manier van betalen. Online via je eigen bank (Ideal).
   
Je kunt over een paar minuten over "modeltekenen" beschikken. Geen wachttijden of gang naar winkel of postagentschap noodzakelijk.

Bestel nu online

De CDrom 2002 modelposes wordt uitsluitend digitaal geleverd. De prijs bedraagt in dat geval dus slechts €7,00 dus daar zal niemand die voor laten liggen...Heb je al uitgerekend dat dat ongeveer 1/3 cent per pagina met een poseervoorbeeld is?

Betaling gaat via je eigen bank. Je krijgt na bestellen namelijk een email met daarin de link naar het adres waar je alles op kunt halen. Hoe je daarna(!) kunt betalen staat er ook bij.Klopt. Webwinkels vertrouwen hun klanten niet verder dan dat zij hen zien. En eisen dus bijna altijd vooruitbetaling van hun bedenkelijke klant. Wij hebben een heel andere, zeer positieve ervaring met onze klanten. En waarom moet de klant wél in goed vertrouwen betalen en dan maar hopen ooit de bestelling te ontvangen?

Dus u ontvangt na het invullen van het bestelformulier dat u krijgt als u op de bestelkop drukt, gewoon direct de downloadlink voor uw digitale bestelling met een betaalinstructie. En we gaan er dan natuurlijk van uit dat u dit geringe bedrag wel even overmaakt.

Links modeltekenen

Als model of als iemand die interesse heeft in modeltekenen of modelfotografie zijn de volgende links voor jou trouwens beslist interessant:

Weblog modeltekenen
Facebookpagina modeltekenen
Toppers tekenen Toppers, modeltekenen voor gevorderden
Tekenmodel Henriëtte, het model uit het boek
Overige voorbeeldposities voor modellen en tekenaars