Welkom nieuw kunstmodel

 

Hé, jij bent het ideale kunstmodel!

Ik als kunstmodel?” zullen velen nu denken? Ja, inderdaad. Ik heb het tegen jou. Iedereen met de juiste instelling kan kunstmodel worden. En na het volgen van onze cursus(sen) ligt voor iedereen de weg naar een succesvolle carriére als kunstmodel open.

Je moet ergens beginnen

En daarom: “Welkom bij de opleidingsfaciliteiten van modellencoach Henriëtte! en Henriëtte’s kunstmodellenwereld“. Een mogelijkheid voor het geven van opleidingen is natuurlijk ook wel iets dat bij het werk van een modellencoach en bij een modellenbureau thuishoort, nietwaar? . Iedereen moet ergens beginnen. Ook een beginnend kunstmodel. Meestal begin je bij een beroep met een vorm van een opleiding, nietwaar? En voor die kunstmodellen geldt precies hetzelfde.

Het werk lijkt zo simpel

Sommige mensen denken dat het werk van een kunstmodel neer komt op even gaan zitten, je te laten tekenen of schilderen, je poseergeld vangen en weer vertrekken. Dat beeld klopt waarschijnlijk ook nog wel voor iemand die het af en toe eens doet (bijvoorbeeld voor een tekenend familielid of een buurvrouw) en daarna nooit meer terugkomt om te poseren.

Maar is het wel simpel?

Wil je serieus als model aan de gang en er een leuke bijverdienste aan gaan krijgen dan ligt het anders. Voor iemand die de lat wel hoger legt, iemand die regelmatig wil gaan poseren en een model wil worden dat de opdrachtgever heel graag weer terug ziet, ligt het wel heel anders. Dan is wat opleiding niet zozeer wenselijk maar pure noodzaak.

werkplek kunstmodel

is dit je nieuwe werkplek?

Je hebt een grote kans op werk

Belangrijk is ook dat deelnemers automatisch worden ingeschreven bij “Henriëtte’s kunstmodellenwereld” en daarmee een grote kans op regelmatig werk krijgen. Het werk heeft als groot voordeel dat je zelf de tijden bepaalt waarop je beschikbaar bent.

Je krijgt een leuke bijverdienste

We krijgen nog wel eens de vraag wat je ermee kunt verdienen. Nu, dat is volkomen afhankelijk van je eigen inzet. Een zeer ervaren model dat uitsluitend poseert kan 5 tot 10 poseersessies  per week halen inclusief een dag in het weekend, een beetje afhankelijk van je eigen stijl van marketing en persoonlijke promotie.

Dat geldt gedurende het seizoen dat grofweg uit twee delen bestaat: Eind augustus tot de 2e week van december en de derde week van januari tot eind april. Ergens rond de 35 weken dus. Dat betekent een maximale bijverdienste van €6.000 tot €10.000 per jaar.

Heb je één dag in de week beschikbaar dan wordt het een zesde deel daarvan, dus €1000 tot € 1600 p/jaar. Heb je drie dagen dan kom je aan €3.000 tot 5.000. Let wel, er spelen allerlei persoonlijke zaken een rol dus deze bedragen kunnen per individu nog fors afwijken. Maar het geeft een indicatie.

 

een voorbeeldje van het cursusmateriaal
een voorbeeldje van het cursusmateriaal

Je hebt geen voorkennis nodig

Er zijn geen eisen wat betreft vooropleiding of ervaring

Er zijn ook speciale workshops

Modellencoach Henriëtte en Henriëtte’s modellenwereld organiseren een basistraining poseren voor beginners, verschillende workshops voor gevorderden met een meer specialistisch karakter en in een later stadium ook masterclasses waar we van elkaar willen gaan leren.

De gebruikte locaties

We maken gebruik van allerlei faciliteiten, maar niet van peperdure eigen schoolgebouwen en dergelijke. Dat is ook helemaal niet nodig omdat ik bewust kleinschalig wil werken. De cursussen worden op een aantal plaatsen in Nederland gegeven zodat de afstand nooit een groot probleem kan worden. We zoeken locaties die goed bereikbaar zijn met auto en openbaar vervoer.

We werken met kleine groepen

Een basistraining poseren is te persoonlijk gericht om dat in een hele grote groep te gaan doen. Een kleine, meer gezellige ruimte is dan eigenlijk wel zo aangenaam, nietwaar?

De persoonlijke benadering is sowieso de kracht van modellencoach Henriëtte die met haar zeer uitgebreide ervaring voorlopig zelf als docent fungeert.

LET OP! De cursus is Nederlandstalig.  Voldoende kennis van de Nederlandse taal is noodzakelijk om deze cursus te kunnen volgen.  (Only Dutch spoken)

Niet wachten tot er een cursus is?

Dan hebben we ook een mogelijkheid voor een ééndaagse persoonlijke training, vooral praktijkgericht. Zie bij persoonlijke training

Voorlopig is het alleen voor dames

Op dit moment richt de opleiding zich uitsluitend op vrouwelijke kunstmodellen.

Voor de andere drie mogelijkheden, namelijk vrouwelijk fotomodel, mannelijk kunstmodel en mannelijk fotomodel zullen eveneens geschikte trainers worden gezocht maar dat is niet op heel korte termijn te verwachten.

Het is de bedoeling dat de training start voorjaar 2015. Het uitgebreide cursusmateriaal dat erbij hoort ligt al te wachten op de deelnemers.  Onderstaand de goed gevulde cursusmap:

cursusmateriaal

Dus bent u van het vrouwelijk geslacht en wilt u misschien best kunstmodel worden? Dan is dit uw kans om een voorsprong te nemen op uw collegamodellen.


mijn facebook profielmijn linkedin profielmijn twitter profiel
 

Samenvatting

Ideale kunstmodel

Kies om verder te gaan

Ik heb interesse en ga nu verder naar de beschrijving van de cursus

Ik wil meer weten over het modellenbureau

Ik wil meer weten over coaching

Vertel me eens wat meer over jullie boek voor kunstmodellen

 het ideale boek voor iedereen die kunstmodel wil worden
het ideale boek voor iedereen die kunstmodel wil worden

©Copyright Mainport Art Productions 2015. All rights reserved.