Basistraining kunstmodel voor dames

basistraining kunstmodel

Jij bént het ideale kunstmodel na deze basistraining poseren

Waarom een basistraining? Kunstmodel worden lijkt voor leken vrij simpel. Een paar uur poseren kan toch nooit moeilijk zijn?  Totdat men daadwerkelijk zelf eens een keer gaat poseren. Dan denkt men anders en snapt het nut van onze basistraining kunstmodel. En beginnen in deze wereld zonder enige voorkennis is buitengewoon lastig.

Daarom heeft modellenbureau Henriëtte’s kunstmodellenwereld een aantal basistrainingen opgezet voor modellen. Te beginnen met kunstmodellen. En een training alleen voor vrouwen want er spelen toch meer verschillen bij poseren tussen mannen en vrouwen dan je in de eerste instantie misschien zou denken.

Voor mannen gaan we dan ook op zoek naar een mannelijke coach / docent die dat deel voor zijn rekening kan nemen.

Waarom kunstmodel worden?

Kunst is al zo oud als de mensheid. Afbeeldingen van mensen, zowel geschilderd als in de vorm van een beeld zijn ongeveer even oud. Dus niet alleen was er altijd een vorm van kunst, ook modellen waren altijd al noodzakelijk.

Groeiende vraag

En er is geen enkele reden waarom dat zou veranderen. Integendeel, de vraag naar modellen lijkt alleen maar groeiende. En door de vergrijzing zoeken steeds meer mensen een zinvolle vrijetijdsbesteding en leren modeltekenen of modelschilderen. En ook die ontwikkeling zorgt voor groei. Kortom, kunstmodel is een vak waar veel vraag naar is en waar beslist vraag naar zal blijven.

En door de gratis inschrijving bij Henriëtte’s Kunstmodellenwereld, het gespecialiseerde modellenbureau voor kunstmodellen wordt de kans op werk wel heel erg groot.

Weinig eisen

Daarnaast is het vak van kunstmodel iets voor iedereen. Oud of jong, dik of dun, lang of kort, mooi of niet mooi, het kan allemaal.

Maar wel wat beperkingen

Al is er natuurlijk wel meer vraag naar het ene type of het andere type model. Snelle en ultrasnelle standen zijn bijvoorbeeld niet voor iedereen weggelegd. Maar verder is  voor vrijwel iedereen is er wel een plaatsje in de kunstwereld.

Wat dat betreft is het vak kunstmodel totaal afwijkend van het vak van fotomodel, waar alles om het vage begrip schoonheid lijkt te draaien. En er is vraag naar kunstmodellen  in het hele land. In de grote steden én op het platteland. 

Leuke bijverdienste

Als je het kunstmodelwerk regelmatig doet is er best een leuke cent mee (bij?) te verdienen. En, heel belangrijk, je krijgt te maken met allerlei leuke en interessante mensen, Kunstenaars zijn maar zelden saaie personen. Alleen dat is voor veel modellen al voldoende motivatie om het werk te willen doen.

Waarom zo’n workshop als basistraining kunstmodellen?

Veel mensen onderschatten als al eerder gezegd het werk van kunstmodel op een gruwelijke manier. Totdat ze het zelf eens geprobeerd hebben. Dan klagen ze na afloop over:

 • toch wel knap moeilijk,
 • over kramp,
 • over slapende ledematen,
 • over de neiging om toch even te bewegen,
 • dat het zo lastig is om steeds een andere stand te bedenken,
 • dat je zoveel standen moet kennen,
 • wat je wel of niet kunt vragen aan vergoeding,
 • en noem zelf maar op.

Iedereen die het werk van kunstmodel wel eens gedaan heeft zal het volgende beamen:

Kunstmodel is echt een vak
dat je leren moet

En zoals bij elk vak zal ook het vak van kunstmodel aangeleerd moeten worden naast het feit dat enige aanleg natuurlijk best handig is. Vooral op het gebied van creativiteit.

Ervaring krijgt vaak voorrang

Ervaring in poseren is heel belangrijk. Elke kunstenaar zal een ervaren model er op het oog zo uitpikken en daar meestal een voorkeur voor hebben maar je moet natuurlijk wel ergens beginnen en dan komt die ervaring vanzelf wel.

Training geeft een voorsprong

En dan is het natuurlijk een enorm voordeel als je een bepaalde training hebt gehad waarin je een hoeveelheid kennis opdoet, zowel wat betreft de theoretische als de praktische kant. En dat is de basistraining kunstmodel.

Wie geeft die basistraining kunstmodel?

De workshop basistraining kunstmodel voor vrouwen wordt gegeven door mijzelf.  Ik werk als model Henriëtte. Ik heb een zeer uitgebreide staat van dienst als model in de kunstwereld en als model voor fotografie. Inmiddels werk  ik naast mijn eigen modelwerk ook als modellencoach. Ik durf mezelf best een model te noemen dat de wereld van de kunstmodellen echt door-en-door kent en dat elk model, zowel beginnend als ook meer ervaren van de nodige tips zal kunnen voorzien.

Hoe lang duurt de basistraining kunstmodel?

De basistraining is twee dagen. In de ochtenden gaan we kijken naar de theorie. Dat klinkt wat zwaar maar er zijn een aantal dingen die je toch wel weten moet voor je er aan begint. En na de lunch gaan we eens kijken naar de praktijk en gaan we gezamenlijk oefenen. Dat is heel leuk. En van de eigen fouten en die van een ander kun je heel veel leren.

Wat leer je op die basistraining?

We gaan uitgebreid in op eigenlijk alle aspecten van het vak van kunstmodel. Uiteraard praktische info over kwalitatief goed poseren maar ook zaken als “hoe kom je aan opdrachten”, “wat kan wel, wat kan niet”, promotie voor jezelf als model en dergelijke.

In principe kun je na de basistraining kunstmodel direct aan de slag met een hele grote voorsprong op modellen die geen training hebben gehad.

Wat gaat zo’n basistraining kunstmodel mij kosten?

We willen deze workshop laagdrempelig houden. Als we rekening houden met de gangbare vergoedingen voor kunstmodellen  (lees hier meer over dit onderwerp) dan gaan we uit van de opbrengst van twee poseersessies. Ofwel slechts 75 euro per persoon voor een twee hele dagen training.

Bij de derde poseersessie die je straks na afloop van de training krijgt (en dat kan nooit een probleem zijn na deze training) heb je die investering al meer dan terugverdiend.Een betere investering in jezelf kun je nauwelijks doen, nietwaar?

 

 

Welke praktische opleiding
voor een vak waar je geld mee
kunt verdienen betaalt
zichzelf zo snel terug?

Wat is bij de prijs van de basistraining kunstmodel  inbegrepen?

Naast de eigenlijke basistraining kunstmodel ontvang je een ringband met wat er aan theorie besproken is en daarin een serie voorbeelden van standen en nog veel andere nuttige informatie.

Dus nog even op een rijtje:

 • Wil je eens iets heel anders doen?
 • Wil je veel leuke, anders denkende mensen ontmoeten?
 • Wil je nog eens ergens komen?
 • Wil je best eens een leuke cent bijverdienen?
 • Wil je deel uitmaken van een creatief proces?
 • Wil je werken in een super-ongedwongen sfeer?
 • Wil je werk doen dat wel gewaardeerd wordt?
 • Wil je flexibel werk dat je zelf in kunt delen?
 • Wil je werk dat goed te combineren is met een parttime baan?
 • Wil je ook gemakkelijk “Nee” kunnen zeggen bij het maken van een afspraak als je een keertje niet kunt?
 • Wil je werk dat zich vaak gemakkelijk aan laat sluiten op de huiselijk situatie?

Ja? kijk dan nu op de agenda wanneer er in jouw buurt een workshop is en schrijf je direct in. Of meld je aan als belangstellend en je krijgt bericht als er iets in je omgeving georganiseerd wordt.

En het houdt niet op na de training…

Hadden we al gezegd dat inschrijving bij het modellenbureau Henriëtte’s kunstmodellenwereld standaard is? Daarnaast blijf je als je dat wilt ook nog ingeschreven bij modellencoach Henriëtte die je verder persoonlijk kan helpen met het opzetten van je modellencarrière.

Je krijgt een steuntje in de rug

Dus ook bij het vinden van werk krijg je een steuntje in de rug. Welke opleiding helpt je daarbij?

Ik dus…


mijn facebook profielmijn linkedin profielmijn twitter profiel