PostHeaderIcon studio

Studio

In principe mag je elke ruimte die speciaal ingericht is voor fotografie een studio noemen, dus ook een huiskamer waarbij het meubilair tijdelijk buiten gezet moet worden, maar dat zijn studio’s waar verder niet veel algemeens over gezegd kan worden.

De studio van een echte professionele fotograaf zal meestal volgens een zelfde stramien opgezet zijn. Details zullen verschillen maar veel zaken zul je herkennen.

Om te beginnen is een studio verre van gezellig. De muren zullen vaak donkergrijs of zelfs zwart geschilderd zijn om valse reflecties van licht te voorkomen. Ramen zijn ook vaak geblindeerd tenzij er zoveel licht doorheen komt dat er zonder kunstlicht of flitsers gewerkt kan worden. De combinatie van kunstlicht en zonlicht kan rare kleureffecten geven en ook de meetapparatuur van de fotograaf kan er door ontregeld raken.

Er zal meestal sprake zijn van een aantal achtergronden. Meestal rollen die aan het dak of de wand gemonteerd zijn. De fotograaf kan er daar eentje van uitrollen. Een dergelijke rol wordt een “backdrop” genoemd. Loopt de rol door op de grond dan spreken we ook wel van een “limbo”. De rollen worden meestal met kabeltjes afgerold, bij een duurdere studio gebeurt het op- en afrollen motorisch met afstandsbediening.

Naast de achtergrond vinden we een aantal grote lampen of flitsers terug. Deze flitsers staan ofwel op een driepoot of hangen aan een speciaal railsysteem aan het dak. Je ziet maar zelden een “kale” flitser waarbij je tegen de lamp aan kijkt. Meestal zit er een witte kap omheen. Die dient er voor om een mooier licht te krijgen.

Soms vinden we in de studio zaken als een windmachine en een rookgenerator. De windmachine is een extra sterke ventilator waarmee de wind in de haren nagebootst kan worden, een rookgenerator zorgt voor een speciale mistige of rokerige sfeer.

Sommige fotografen halen nog allerlei andere zaken in hun studio, afhankelijk van de ruimte en hun budget, maar de bovengenoemde zaken zul je wel herkennen. Kijk er dus niet vreemd van op, het hoort bij je werk als model.

PostHeaderIcon Kinky

Kinky

kinkyOnder kinky foto’s verstaan we in het algemeen soft-erotische foto’s. Kenmerkend bij kinky is het gebruik van leren kleding en attributen als laarzen, kousen, gebruik van lakkleding, het werken met piercings en dergelijke. Zie ook bij fetisj.

Vaak – maar zeker niet altijd – heeft het een sterke samenhang met BDSM en bondage. Dus spreek altijd goed af wat de bedoeling is en leg zoveel mogelijk vast in een modellencontract. Een beetje zoeken naar kinky en rondkijken op internet met de hulp van Google vertelt je wel wat je weten moet.

PostHeaderIcon Handmodel

handmodel

Handmodel

Het begrip handmodel kan een aantal betekenissen hebben:

1. Een model met speciale lichaamskenmerken als handen, voeten, benen, ogen en dergelijke.

2. Als we enkele handen nodig hebben die een produkt op de foto ondersteunen dan gebruikt men hiervoor ook een handmodel, uiteraard van een model dat over de juiste handen voor de job beschikt

3. Een model voor sex met de fotograaf. Zie gonzo

Inhoudsopgave
Zoeken op deze site
Aanbevolen

Deze site is onderdeel van het netwerk van Mainport Art Productions. MAP levert velerlei diensten op het gebied van kunst, fotografie en modelwerk en is druk bezig om zowel qua mogelijkheden als qua aantal deelnemers snel te groeien.mijn facebook profielmijn linkedin profielmijn twitter profiel
Klikt u svp ook nog even op de [vind ik leuk] knop van onze facebookpagina? Dank u wel