Bedekt topless is moeilijk te omschrijven en komt in de praktijk weinig voor

Bedekt topless

Bedekt toplessEen variant qua modelfotografie die we soms tegenkomen in oproepen van fotografen op internet is bedekt topless.

Het is echter geen variant die echt veel in advertenties en oproepen op forum en discussiegroepen gevraagd wordt.

Maar wat is het dan wel? Bij bedekt topless is de rest van het lichaam gekleed maar mogen de borsten gedeeltelijk zichtbaar zijn.

De tepels blijven bij deze variant echter volledig altijd buiten beeld. Afdekking kan bij deze meer verhullende vorm op diverse manieren zoals met openvallende kleding, door de handen, door attributen en al dan niet doorzichtige kleding.

Wat dat betreft is de vorm bedekt topless gewoon een variant op bedekt naakt.

Deze shoots komen we nog wel eens tegen bij strandshoots, bikinishoots en lingerieshoots. Dit soort shoots  kunnen een opstap zijn voor modellen die op zich wel verder willen met hun modellencarrière maar voor wie een volledige topless shoot of naaktshoot op dit moment nog veel te ver gaat.

Het is voor deze modellen meer een manier om te wennen, zou je kunnen zeggen.

 

lingerieshoot is een term die voor veel verwarring kan gaan zorgen

lingerieshoot, een verwarrende term die best nadere uitleg mag vragen

Bij een lingerieshoot ben je in principe nog gekleed in lingerie. Maar daar zitten natuurlijk nogal wat verschillen in. Lingerie kan heel netjes zijn. Bijna gekleed mogen we wel zeggen. Maar kan ook uitgesproken verleidelijk en weinig tot vrijwel niets verhullend zijn.  Sommige bikini’s bestaan tegenwoordig alleen uit wat koordjes. Niets mis mee maar wel fijn om te weten.

lingerieshoot

Het verschil met naakt is bij sommige bikinistijlen te verwaarlozen of het accentueert dat alleen maar. In sommige soorten lingerie zie je er naakter uit dan wanneer je helemaal niets draagt. Op dat moment zit je eigenlijk dichter bij een naaktshoot dan dat je zelf misschien zou willen. Dus goed informatie inwinnen is zeker bij een lingerieshoot geen overbodige luxe.

Informeer goed wat de bedoeling is

Krijg  je de spullen die je dient te dragen van de opdrachtgever? Dan moet je van te voren wel goed kijken waar het eigenlijk om gaat. Vraag bijvoorbeeld een paar foto’s van de “kleding” die je op de lingerieshoot zou moeten gaan dragen.

Een lingerieshoot is minder eng

Een lingerieshoot is voor veel modellen toch een stuk minder “eng” dan een naaktshoot. Maar het effect kan zo mogelijk nog een stuk heftiger zijn. En dan moet je dus wel heel goed weten waar je dus aan begint

In het algemeen zal men voor dit soort shoots modellen vragen die min of meer ideale modelmaten hebben. En die daarnaast een bepaalde leeftijd niet te boven gaan.  Tenzij de shoot juist voor die categorie is bedoeld.  Bijvoorbeeld voor een website of een brochure die zich juist op de minder ideale maten en leeftijden richt. Dan is het een ander verhaal.

Ook voor meer kinky shoots

Behalve het normale ondergoed vinden we hier ook fotografie terug voor meer kinky ondergoed in leer, lak en latex. En natuurlijk bikini-shoots.

Kortom, val je in de groep modellen voor wie de lingerieshoot geschikt is? Dan kan dit een leuke en veelzijdige vorm van modelfotografie zijn.

Fashion is één van de meest voorkomende genres bij modelfotografie

Fashion is één van de meest voorkomende genres in de modellenfotografie

Met de veel voorkomende term fashion bedoelt men: volledig gekleed. En verder niets zichtbaar door doorschijnende of wegvallende kleding of iets dergelijks. En al helemaal geen randgebieden met “bedekt naakt” of zoiets.

Voor de kleding wordt wel gezorgd

fashion
Bij niet-professionele shoots zorgt het model zelf voor de kleding en eventueel noodzakelijke accessoires. Dat kan heel leuk zijn om te doen maar je mag er verder niet veel van verwachten.

Bij een echte professionele shoot show je als model meestal de kleding van anderen. En zal een stylist zorgen voor kleding en alles wat er verder bij komt kijken.

Fashion is het hoogst haalbare

Voor veel modellen is een carrière in de internationale fashion het hoogst haalbare wat er is in de modellenwereld. Daar wordt bij de werving van modellen dan ook graag gebruik van gemaakt. Er is niets dat zoveel wordt aangeboden op de “fotografen en modellensites” dan een glanzende carrière in de fashion.

Geen fotograaf kan een fashion carrière  “even” regelen

Het mag duidelijk zijn dat er geen fotograaf is die dat alleen wel even voor je kan regelen. Dus is het zaak dat soort aanbieders qua bijbedoelingen in de gaten te houden. Hoewel het ook een gewoon een gevalletje zelfoverschatting kan zijn, natuurlijk.

Er komt vaak een heel team aan te pas

Een fashionshoot zal meestal voor een couturier of een winkelketen gaan. Meestal niet met één model en één fotograaf maar met een compleet team.  Hierbij zijn alle disciplines met meerdere personen vertegenwoordigd.  Vaak nog aangevuld met allerlei ondersteunend personeel. Ook hier dus geen klusje wat een fotograaf wel even regelt voor een model. En zeker geen model dat hij zojuist van een website heeft geplukt.

Niet voor iedereen maar wel leuk

Een fashioncarrière in New York of Milaan zal niet voor elk model weggelegd zijn. Maar het wel een hele leuke vorm van fotografie. Iets waar een creatieve amateurfotograaf en een model met een goedgevulde kledingkast  veel lol aan kunnen beleven. En gelukkig zit het met die kledingkast van modellen meestal wel goed.