PostHeaderIcon Abstracte modelfotografie

abstracte modelfotografieBij modelfotografie spreken we van abstracte modelfotografie als het lichaam zo is gefotografeerd dat een beeld ontstaat waarin zich nog nauwelijks een menselijk lichaam laat herkennen. Een voorbeeld van abstracte modelfotografie kan de bodyscape zijn.

Voor een model kan het werken voor een fotograaf die abstract fotowerk levert zowel positief als negatief uitwerken. Het grote voordeel voor een beginnend model kan zijn dat het uiteraard onherkenbaar is waardoor de drempel om bijvoorbeeld naakt te poseren direct een stuk lager kan komen te liggen.

Wil je echter als model een portfolio opbouwen dan wordt het een stuk lastiger als je niet herkenbaar bent. Voor een modelportfolio voegt een dergelijke shoot met abstracte modelfotografie dan ook in het algemeen niet veel toe.

Abstract fotograferen is ook buiten de modelfotografie meestal nog een verhaal apart. Want lopen normaal gesproken de meningen over wat nu eigenlijk een “mooie foto” is al mijlenver uiteen, bij een abstracte foto zal het meningsverschil nog veel groter zijn. Heel vaak zal een bodyscape al als abstract gepresenteerd worden.

Een foto die eigenlijk “normaal” gemaakt is wordt vaak naderhand alsnog abstract gemaakt door er een aantal filters op los te laten met een nabewerkingsprogramma zoals Photoshop of Paintshop. Of dit nog fotografie genoemd mag worden of dat er inmiddels sprake is van een vorm van computerkunst is een discussie die buiten de scope van dit artikel valt maar die nog wel eens een aparte discussie waard is.

Leave a Reply

Inhoudsopgave
Zoeken op deze site
Aanbevolen

Deze site is onderdeel van het netwerk van Mainport Art Productions. MAP levert velerlei diensten op het gebied van kunst, fotografie en modelwerk en is druk bezig om zowel qua mogelijkheden als qua aantal deelnemers snel te groeien.mijn facebook profielmijn linkedin profielmijn twitter profiel
Klikt u svp ook nog even op de [vind ik leuk] knop van onze facebookpagina? Dank u wel