PostHeaderIcon Afwijzing

afwijzingHeb je een afwijzing ontvangen op je emailtje dat je aan een modellenbureau had verzonden. Dan ben je een bofkont. Modellenbureaus geven eigenlijk nooit iemand antwoord. Dus een afwijzing is echt wel iets bijzonders.

Men verklaart dit ietwat asociale gedrag met het feit dat men zoveel aanmeldingen krijgt dat het geen doen is om iedereen antwoord te sturen. Dat dit met de juist hulpmiddelen tot enkele seconden per afwijzing is terug te voeren is kennelijk in deze wereld nog niet doorgedrongen. Maar goed, het is gewoon zo. Maar zelfs als je tot de minimale groep behoort die ingeschreven weet te worden krijg je de volgende hobbel te nemen en die wordt gevormd door de opdrachtgever en de fotograaf.

Elk model krijgt daar opnieuw met een grote kans op afwijzing te maken. Elke fotograaf, elk modellenbureau en elke opdrachtgever heeft namelijk een voorkeur die men niet van tevoren bekend wenst te maken. En bij afwijzing voldeed je kennelijk niet aan die voorkeur maar was er een ander die daar duidelijk meer aan voldeed. Daarnaast worden er vaak tientallen kandidaten door verschillende bureau’s naar voren geschoven voor die ene shoot of rol waar men dan ook nog maar één kandidaat nodig heeft. De rest krijgt, inderdaad, een afwijzing.

Maak er geen probleem van. Het hoort bij het vak. Sterker, het is er één van de belangrijkste aspecten van. Leer er dus mee om te gaan want het zal je heel veel gaan gebeuren. En bedenk dat het enige wat er echt gebeurd is, is dat jij niet in de opdracht paste. Het was absoluut geen persoonlijke kwestie al zal dat zeker in het begin van je modelcarrière heel vaak zo aanvoelen.

Leave a Reply

Inhoudsopgave
Zoeken op deze site
Aanbevolen

Deze site is onderdeel van het netwerk van Mainport Art Productions. MAP levert velerlei diensten op het gebied van kunst, fotografie en modelwerk en is druk bezig om zowel qua mogelijkheden als qua aantal deelnemers snel te groeien.mijn facebook profielmijn linkedin profielmijn twitter profiel
Klikt u svp ook nog even op de [vind ik leuk] knop van onze facebookpagina? Dank u wel