Chique

chique

Een chique stijl

We komen bij chique een aantal varianten in de spelling tegen, maar het gaat in alle gevallen om hetzelfde. Denk aan deftig en formeel, vooral bij de heren. Bij de dames mag het allemaal wat sexier, maar een spijkerbroek of een coltrui is er zeker niet bij. Locaties vinden we in de dure hotels, meersterren restaurants, elitaire nachtclubs en het casino. De dure bolide als vervoermiddel. De wereld die de doorsnee Jan met de Pet met zijn negen tot vijf baantje te boven gaat.

Bij een fotoshoot met thema chique is voor de dames flink wat verschillende kleding toegestaan. Maar zeker geen informele kledij of gympies. Dus een fraaie jurk en een paar stilettohakken. Een mannelijk model trekt een fraai kostuur aan, Een fotoshoot in deze stijl staat of valt natuurlijk met de styling en de locatie. De styling dient duur te zijn. Dure sieraden en accesoires. Luxe kleding. Luxe schoenen en dergelijke

De locatie voor de fotoshoot dient met zorg uitgezocht een aangekleed te worden. Soms is een mooi herenhuis met fraaie aankleding heel geschikt. Een dergelijke locatie is vaak nog wel te huren. Maar een luxe hotel of een restaurant biedt buiten de normale openingstijden ook nog wel eens mogelijkheden. Dit zeker als de foto’s geschikt zijn voor campagnes die de doelgroep aangespreken.

Doordat er nogal wat eisen worden gesteld aan de styling en de locatie is een dergelijk shoot meestal buiten het bereik van de amateurfotograaf en beginnend model. Maar indien men zich locatie en goede stylist kan permitteren is er wel iets fraais van te maken. Maar chique is zeker geen thema dat je even tussendoor doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *