PostHeaderIcon Copyright notice

Copyright notice

copyright notice

De bekende copyright notice is de vermelding van de fotograaf, met het bekende copyright symbool © (de letter C in een cirkeltje) op de foto.

Als je als model een foto van een fotograaf gebruikt, check dan altijd even of deze daar bezwaar tegen heeft. Zeker bij een betaalde shoot is het niet ongebruikelijk dat je de foto’s niet mag gebruiken. De fotograaf heeft je tenslotte niet voor niets betaald en ook een foto zou je als een vorm van een extra betaling kunnen zien. En dat zal dus niet altijd de bedoeling zijn.

Mag het wel van de fotograaf dan is het meestal noodzakelijk dat je een Copyright notice met de naam van de fotograaf bij de foto, of nog liever er op, aanbrengt. In veel gevallen zal de fotograaf trouwens zelf wel zorgen voor een bruikbare Copyright notice met zijn gegevens op de foto.

Het komt trouwens nog wel eens voor dat een model bij een betaalde shoot een foto in kleiner formaat of met een lagere resolutie ontvangt. Dan laat zich die moeilijk misbruiken en is eigenlijk alleen maar geschikt voor plaatsing op een website en dergelijke. Voor een modelportfolio laat de kwaliteit dan meestal wel te wensen over.

Leave a Reply

Inhoudsopgave
Zoeken op deze site
Aanbevolen

Deze site is onderdeel van het netwerk van Mainport Art Productions. MAP levert velerlei diensten op het gebied van kunst, fotografie en modelwerk en is druk bezig om zowel qua mogelijkheden als qua aantal deelnemers snel te groeien.mijn facebook profielmijn linkedin profielmijn twitter profiel
Klikt u svp ook nog even op de [vind ik leuk] knop van onze facebookpagina? Dank u wel