Emailaccount

EmailaccountOok een emailaccount kan belaagd worden door vervelende figuren. Gebruik daarom bij voorkeur een emailadres dat niet voor andere zaken gebruikt wordt. Er zijn voldoende aanbieders (providers) van gratis emailadressen. Bekend zijn Hotmail, Gmail en Yahoo!. Gebruik er daar eentje van en zijn er problemen, zeg het account op en neem gewoon een nieuwe. Ook modellensites hebben vaak een interne postbus. Deze postbussen kunnen altijd door de webmaster en vaak ook anderen meegelezen worden, dus wees je van dat meelezen bewust als je ze gebruikt. Tenzij werkelijk alles gecodeerd wordt opgeslagen. Maar dat is in de praktijk nooit het geval omdat het lastig is.

Let op je bij het gebruik van email op je taalgebruik. Een email is vaak de eerste binnenkomer en is daarmee je visitekaartje. Gebruik een correcte aanhef zoals Geachte / Beste …, en een correcte afsluiting (Met vriendelijke groet, …) in al je emailcontacten. Maak een signaturefile aan (handleiding van je emailprogramma/website) even voor doorlezen met een verwijzing naar je website. Neem er nooit adresgegevens of een telefoonnummer in op. Nooit. Echt nooit!

Besef bij het schrijven van een email dat degene die het leest je vaak niet kent en je niet ziet. Dat maakt het bijzonder moeilijk om een boodschap goed over te brengen. In een normaal gesprek of bij een telefoongesprek hoor je ook al veel in de stem van iemand. En als je ermee aan tafel zit heb je ook nog de lichaamstaal die meer overbrengt dan je zou denken. Bij email is dat soort extra’s allemaal afwezig. Daardoor komt email vaak hard en koud over. Wees je daarvan bewust als je een email schrijft maar hou er ook rekening mee als je er eentje krijgt die niet al te prettig binnenkomt. Want de kans is groot dat het veel positiever bedoeld is dan het op je over komt.

Goede emails schrijven is echt een kunst apart. Er worden zelfs complete cursussen in gegeven. Want vooral in het verkeer tussen bedrijven en klanten kan het van doorslaggevend belang zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *