Epileren

epileerpincet

Wat is epileren

Onder epileren verstaan we het met een speciaal pincet uittekken van overtollige haren. Een beetje als ontharen, maar dan één voor éen.

Epileren doen we vooral in het gezicht Bijvoorbeeld overtollige haren verwijderen rond de mond of op de kin. Maar er zijn ook vormen van epileren
die meer cosmetisch bedoeld zijn. Bijvoorbeeld het in model brengen of geheel verwijderen van de wenkbrauwen. Veel modellen verwijderen de wenkbrauwen geheel of gedeeltelijk om ze daarna op te tekenen.

Weet goed waar je aan begint. De natuurlijk vorm van je wenkbrouwen is al snel verdwenen en correcties maken het meestal alleen maar erger. Herstel van de oorspronkelijke situatie kan vele maanden duren. Om het gevaar van teveel verwijderen te voorkomen kun regelmatig een paar haren verwijderen, zodat je niet plotseling tegen een verrassing aankijkt in de spiegel. Je wenkbrauwen zitten op een zeer opvallend punt in je gezicht. Je ogen trekken altijd als eerste de aandacht en ze zitten daar nu eenmaal direct boven.

Bij wat oudere modellen is het vaak ook noodzakelijk om de kaaklijn bij te werken met wat epileren.
Naast het handwerk met het pincet, wat niet aangenaam is maar het is te doen, kennen we het elektrisch epileren. Dit is knap gevoelig, om het voorzichtig uit te drukken. Tenslotte worden er bosjes haar met wortel en al domweg uit de huid gerukt. Ook hier kun je het beste de gevolgen proberen te beperken door het gewoon regelmatig te doen zodat er niet al te veel haargroei ontstaat. Dan is het te doen.

Heb je toch te lang gewacht dan is het vaak beter om te gaan harsen. Een goede schoonheidsspecialiste kan veel voor je doen.

Wil je hier en daar in je gezicht of op je lichaam wat epileren doe dat dan een paar dagen vóór de shoot om problemen met irritaties en rode plekken te voorkomen. Er bestaan speciale crèmes of lotions waarmee je de ge-epileerde plekken kunt nabehandelen om de kans op irritatie flink te verkleinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *