Functioneel naakt komen we overal tegen behalve in een studio

Functioneel naakt

functioneel naaktDe term functioneel naakt vinden we bij fotografie en film waarbij het logisch is als het model gezien de sfeer van de opname niet gekleed is.

Daar waar naakt gebruikelijk is

We vinden dit genre dan ook bijvoorbeeld onder de douche of in de sauna. Ook een locatie als een naturistenvereniging of een naaktstrand kan nog voldoen. Zeg maar op alle plekken waar een mens normaal gesproken ook niet gekleed is mogen we rustig spreken van functioneel naakt.

Er zijn wel wat grijze gebieden

Maar het mag duidelijk zijn dat er nog wel een aantal grijze gebieden zijn. Hierbij is het  onduidelijk is of er echt sprake is van functioneel naakt. Want regelmatig is de term in oproepen gewoon onzin. Het dient dan alleen maar om de oproep een beetje aan te kleden. Zeg maar om het feit dat het om een naaktshoot gaat wat te verdoezelen of te verzwakken.

Iets wat voor een ervaren model niet alleen overbodig maar zelfs knap doorzichtig is. Gebruik als fotograaf de term dan ook niet als deze niet op zijn plaats is. Het komt alleen maar vreemd over.

Adverteert een fotograaf  met een oproep voor een fotoshoot op basis van  functioneel naakt?  Vraag dan dus goed na waarvoor het bedoeld is.

Openheid is geen enkel probleem

Zodat je vooraf heel goed weet waar je aan begint. Er is niets mis mee of geheimzinnigs aan. Maar het is wel altijd er goed om te weten waar je aan begint. Dat voorkomt verrassingen.  En voor een ervaren model is naakt poseren meestal geen probleem. Het is toch iets dat bij het vak hoort. Heb je er een probleem mee? Dan is het maar de vraag of je er verstandig aan doet om er aan te beginnen. Maar dat is aan elk model om zelf te beslissen. Dat is duidelijk.

Een shoot in een studio zal zelden functioneel naakt kennen

Maar een fotoshoot van een model in een studio zal niet snel als functioneel naakt betiteld kunnen worden. Wordt dat toch gevraagd, dan is er waarschijnlijk ergens iets vreemds aan de hand.  Eventjes controleren dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *