Glamour is in de modelfotografie een begrip met vele betekenissen

Glamour

Met een glamour shoot wordt een shoot bedoeld waarbij het model op een zeer sjieke manier wordt weergegeven.

glamourDat sjieke aspect vinden we dan terug in de exotische locatie van de fotoshoot. Of we zien het aan de extravagante kleding, de uitgebreide en zeer verzorgde make-up, overduidelijk kwalitatief zeer goede  sieraden en dergelijke -inderdaad dure- attributen.

Veel modellen en fotografen vinden het een leuke vorm van fotografie. En we komen de term in advertenties in de wereld van de modelfotografie dan ook veelvuldig tegen.

Kortom het is fotografie waar in het algemeen weinig mis kan gaan. En waar een ervaren model samen met een ervaren fotograaf zich niet snel een buil aan zullen vallen.   Een Mua en/of styliste maakt vaak ook nog deel uit van het team.

Addertje onder het gras

Maar er zit toch een addertje onder het gras. Zeg maar gerust een adder!

Het woord glamour wordt in de modelfotografie namelijk in meerdere, zelfs zeer uiteenlopende, betekenissen gebruikt.

Glamour kan ook expliciet naakt betekenen

Er zijn namelijk fotografen die ook een zeer expliciete naaktshoot in een advertentie voor een shoot als glamour betitelen. Zelfs een shoot in playboystyle of penthousestyle kan onder de naam glamourshoot voorkomen in oproepen van fotografen.

Vraag voorbeeldmateriaal

Dat verschillende gebruik van het woord glamour kan duidelijk tot zeer verrassende effecten leiden. Dus informeer terdege waar je aan begint. Vraag altijd een paar voorbeeldfoto’s, die geven duidelijkheid en het is wel het minste dat je kunt doen.

Een integere fotograaf werkt graag mee

Bedenk dat een integere fotograaf dit verschijnsel goed zal kennen en beslist bereid zal zijn om mee te werken aan een goede indruk zodat de shoot doorgang kan vinden. Doet deze fotograaf dat duidelijk niet van harte of zelfs helemaal niet, dan is het wellicht verstandig om eens naar een andere fotograaf om te kijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *