Gothic

Gothic

Wat is Gothic?

Met gothic betreden we de fascinerende wereld van de Goth. Een Goth is een aanhanger van een bepaalde levensfilosofie. Deze wordt in het algemeen aangeduid als Gothic. Centraal in die levenswijze of filosofie dient het individu te staan. Het is ook de bedoeling de invididuele aanhangers van Gothic een onvoorwaardelijk respect naar elkaar hebben. Veel Goth’s hebben niet het idee dat ze dit op een bepaald moment geworden zijn of dat men zich er bij heeft aangesloten maar dat de gothic iets is wat altijd al in hen gezeten heeft.

Ze staan bekend om een wat in zichzelf gekeerde stijl en als moeilijk toegankelijk. Dit laatste vooral voor mensen van buiten de Gothic subcultuur. Want een subcultuur mogen het beslist wel noemen.

Oorsprong Gothic

Van oorsprong komt de Gothic subcultuur voort uit de punkbeweging waarmee het de neiging om zich af te willen zetten met de maatschappijn gemeen had. Beiden hadden iets rebels of anarchistisch in zich. Wel werd men onderling herkenbaar door twee gemeenschappelijke interessegebieden, namelijk de kleding en de muziek.

Voor een modellen site als deze is de muziek natuurlijk van onderliggend belang maar de kleding is des te belangrijker. De kleding is overwegend zwart. Maar ook kleuren als donker-paars, donker-rood(bordeaux-rood), donker-groen en blauw komen we regelmatig tegen. De kleding is meestal stijlvol en voorzien van veel opvallende details. Omdat het van huis uit een individuele beweging is zorgen veel Goths voor hun eigen kleding en bijbehorende accesoires. Het grote voordeel is dan natuurlijk dat je echt alles zelf in de hand hebt.

Details zijn belangrijk

Let bij een fotoshoot in Gothic juist vooral op deze details. Een lange zwarte jurk is buitengewoon stijlvol maar kan bij een slecht belichting in een grote zwarte vlek veranderen. Meestal is deze stijl dan ook minder geschikt voor beginnende fotografen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *